Toimeentulotuki

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Tuulikello12
Viestit:1
Liittynyt: 21 Helmi 2020, 12:31

Toimeentulotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Tuulikello12 » 22 Helmi 2020, 02:23

Miksi tarvitaan puolison tulot jos asutaan eri osoitteessa ja ollaa asumuserossa kun eihän mitenkään sen tulot voi vaikuttaa

Avatar
Vieras

Re: Toimeentulotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 22 Helmi 2020, 09:44

Jos sinulta on pyydetty puolison tuloja niin selvitä miksi asutte erillänne. Vaikka puolisoilla onkin elatusvelvollisuus toisiaan kohtaan viralliseen eroon asti, niin tieto siitä, että suhde on päättynyt ja ero on vireillä yleensä riittää. Eli Kela ei tiedä miksi asutte eri osoitteissa, siksi puolison tuloja kysytään.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12042
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Toimeentulotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 24 Helmi 2020, 08:51

Hei Tuulikello12!

Toimeentulotuki on perhekohtainen etuus ja avioliittolain mukaan puolisoiden tulee ottaa osaa toistensa elatukseen. Elatusvelvollisuus säilyy siihen saakka, kunnes avioero astuu voimaan. Aviopuolisot ovat siis toisistaan elatusvelvollisia, vaikka asuminen tapahtuu eri osoitteissa. Tämä vuoksi myös puolison tietoja kysytään perustoimeentulotuessa.

Hakemuksessa kannattaa selvittää se, mistä erillään asuminen johtuu ja saako puolisolta taloudellista tukea vai ei. Hakemuksella Kela selvittää tarkemmin hakijan/perheen oikeuden toimeentulotukeen.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi