Elatusperintä

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
CEN63
Viestit:2
Liittynyt: 01 Loka 2021, 14:31

Elatusperintä

Lukematon viesti Kirjoittaja CEN63 » 01 Loka 2021, 14:44

Hei
Olen naimisissa voidaanko minulta peritä vaimon Kelan maksettavat toimeentulotuet. Ei olla ikinä asuttu samassa osoitteessa enkä edes tiedä vaimoni osoitetta enkä ole sitä ikinä tiennytkään. Olen tästä huolissani koska tämä tullut jo nyt kalliiksi. En ole osallistunut hänen elättämiseen yli vuoteen olisin kiitollinen tyhjentävästä vastauksesta.

Terveisin

Calle
Viimeksi muokannut Kela | perintä, 04 Loka 2021, 08:41. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Syy: Siirretty Kysy perinnästä -palstalta

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:15069
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Elatusperintä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 04 Loka 2021, 08:55

Hei CEN63!

Toimeentulotuki on perhekohtainen etuus ja avioliittolain mukaan puolisoiden tulee ottaa osaa toistensa elatukseen. Elatusvelvollisuus säilyy siihen saakka, kunnes avioero astuu voimaan. Aviopuolisot ovat toisistaan elatusvelvollisia, vaikka asuminen toteutuisi eri osoitteissa.

Jos toinen puolisoista hakee toimeentulotukea, selvitetään hakemuksella mm. se, mistä erillään asuminen johtuu ja saako puolisolta taloudellista tukea vai ei. Tyhjentävää vastausta asiaan ei siis voida tällä palstalla antaa. Kela selvittää aina hakemuksella tarkemmin hakijan/perheen oikeuden toimeentulotukeen sekä mahdollisen tuen perimisen toiselta puolisolta.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/omakela