Perustoimeentulotuki ja opintolainan lyhennykset

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Kirjoittaja Vieras 15 Kesä 2017, 16:28
Opintolainaan voi kaiketi hakea lisämaksuvuosia. Näin oli muistaakseni, kun omat opintolainani putosivat syliin jäädessäni 90-laman myllerryksissä työttömäksi.
Kaikki riippuu tuloista.
Olen itse maksanut opintolainan korkoja ja opintolainan lyhennyksiä 1990-luvulla, en muistaakseni saanut mitään tukea Kelalta, taisin pidentää lainani maksuvuosia.

Katso:
viewtopic.php?f=30&t=1478

ja

http://www.kela.fi/opintolaina-korot-ja-lyhennykset
Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki 14 Syys 2017, 10:54
Hei MMM1,

kiitos viestistäsi.

Toimeentulotuki on viimesijainen etuus eikä sitä ole tarkoitettu opintojen rahoittamiseen. Opiskelijan tuli huolehtia omasta elatuksestaan ensisijaisilla etuuksilla eli opintorahalla, opintolainalla sekä yleisellä asumistuella.

Ystävällisesti
Katariina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja AGR123 15 Syys 2017, 13:29
Valtio (Kela) PAKOTTAA suomalaiset TULOTTOMAT nuoret ottamaan markkinakorkoista pankkilainaa, vaikka ei ole varmaa, että he kykenevät suoriutumaan takaisinmaksusta. Opintolainan ottaminen voi johtaa taloudelliseen konkurssiin, mikäli velallinen ei onnistu hankkimaan riittävää toimeentuloa valmistumisen jälkeen. Ja HUOM! Opintolainan korot ja lyhennykset eivät kuulu toimeentulotuen piiriin.

Pelkään vain mitä kaikkea tästä pahimmillaan on seuraukset....ja ne kaikki toteutu meidän kohdalla!

Terveisin,
syrjäytyneen 21v pojan äiti
Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki 15 Syys 2017, 15:24
Hei AGR123,

kiitos viestistäsi.

Opiskelija voi opintotuen lisäksi hakea myös opintolainan. Koska perustoimeentulotuki on viimesijainen etuus opiskelijan tulisi selvittää mahdollisuudet saada ensisijaisia etuuksia kuten opintotukea ja opintolainaa. Lähtökohtaisesti täysi-ikäisen opiskelijan edellytetään hakevan myös opintolainaa.

Perustoimeentulotukea ei ole tarkoitettu opintojen pitkäaikaiseen rahoittamiseen. Hakemuksella opiskelija voi antaa lisätietoa. Perustoimeentulotuen päätös annetaan kokonaistilanne huomioiden.

Ystävällisesti
Anne | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Vastaa