silmälasit

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Kirjoittaja voldu 05 Joulu 2017, 00:10
moi, miten mie opiskelijana voisin saada silmälaseihin avustusta? googletin ja löysin, että joo voin kai saada, mutta en nyt tiedä miten tai mistä tai mitä papereita pitäis täytellä.
ja kuinka paljon avustusta voin saaha? ja pitääkö miun hakee jälkikäteen vai ennen? auttakaa
Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki 05 Joulu 2017, 12:17
Hei voldu!

Sinun tulee täyttää hakemus perustoimeentulotuesta.

Mikäli tuki myönnetään, saat maksusitoumuksen optikkoliikkeeseen, jonka kanssa Kelalla on sopimus. Maksusitoumus kattaa optikon näöntarkastuksen ja silmälasit, joista on tehty liikkeiden kanssa sopimukset.

Optikkoliike osaa kertoa minkälaisiin laseihin sinulla on oikeus. Hintataso on selvästi yleistä hintatasoa edullisempi. Jos haluat ostaa kalliimmat silmälasit, Kela korvaa vain maksusitoumuksen mukaisen hinnan. Samoin, jos haluat ostaa lasit toisesta liikkeestä.

Hakemuksen perustoimeentulotuesta voit täyttää esimerkiksi Kelan asiointipalvelun kautta.

Terveisin
Eveliina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja laseista 06 Joulu 2017, 00:17
Mikä on maksusitoumus?

Kauanko Kelassa kestää ratkaista toimeentuolotukihakemus silmälaseja varten, jo on toimittaa optikon laskelma tarvittavista laseista?
Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki 07 Joulu 2017, 11:51
Hei laseista!

Maksusitoumus on asiakirja, jolla Kela sitoutuu puolestasi maksamaan sinulle annettavan tuotteen tai palvelun kustannukset tai osan niistä. Maksusitoumuksen saaja laskuttaa Kelaa.

Ilmoita perustoimeentulotuen hakemuksessasi silmälasien tarpeesta ja milloin olet viimeksi saanut lasit ja onko niihin silloin myönnetty maksusitoumus. Tarvittaessa pyydetään lisäselvitystä.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja kyssäri123123 11 Joulu 2017, 15:03
Hei,

miten voin tarkistaa onko vuokralaisen antama maksusitoumus oikea (ettei ole väärennetty?
Maksusitoumuksessa kun ei ole mitään leimaa eikä allekirjoitusta voi periaatteessa kuka vaan joka pääse tietokoneen ääreen tehdä tällaisen.
Kirjoittaja Vieras 14 Joulu 2017, 22:05
Ostin silmälasit itse. Minulla on voimassa oleva toimeentulotukipäätös. Voinko saada jälkikäteen korvausta jos minulla on kuitti ostoksesta?
Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki 15 Joulu 2017, 11:03
Hei!

Kela korvaa silmälasit pääsääntöisesti maksusitoumuksella. Nyt kun olet maksanut lasit jo itse niin voimme korvata mahdollisesti vain sitoumuksen mukaisen sopimushinnan.

Kysymyksestäsi ei käy ilmi milloin olet ostanut silmälasit. Jotta voisimme huomioida ne menona toimeentulotuessa niin sinulla tulee olla ostokuukaudelle myönteinen päätös. Jotta voisimme selvittää asiasi niin sinun tulisi toimittaa meille kuitti silmälasien ostamisesta sekä perustelut silmälasien hankinnalle.

Mukavaa joulun odotusta.

Terveisin,
Satu | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Vastaa