Uusi hammas?

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Kirjoittaja Reiko 13 Tammi 2018, 01:12
Hei,

Juurihoidon jälkeen hammaslääkärini sanoi, että hammas olisi aiheellista "kruunuttaa" hampaan keston säilyttämiseksi, ja tämän toimenpiteen hinta voi olla n. 300e. Hän mainitsi myös, että he eivät tee kyseistä toimenpidettä ostopalveluna.
Sain sen käsityksen, että toimenpide olisi maksettava kokonaan itse. Onko asia näin, vai voinko saada toimeentulotukea kruunuttamista varten?

Entä jos hammas joudutaan lopulta poistamaan, jääkö puuttuvan hampaan tilalle tehtävä uusi hammas ("silta" tms.) maksettavakseni, vai voiko siihen saada toimeentulotukea?

Yritän ennakoida tulevaa tilannetta, sillä ongelmahammas on melko näkyvällä paikalla.
Kirjoittaja Reiko 13 Tammi 2018, 01:21
Lisäisin vielä edelliseen, että ostopalvelun lääkäri kehotti alkaa säästämään kruunuttamista varten, joten tästä heräsi epäilys siitä, että toimenpidettä ei huomioitaisi laisinkaan terveydenhuoltomenoiksi. En huomannut kysyä tehdäänkö niitä julkisella puolella ja huomioidaanko niitä siellä terveydenhuollon menoiksi.
Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki 16 Tammi 2018, 10:46
Hei Reiko!

Kela voi myöntää perustoimeentulotukea terveyden kannalta välttämättömiin julkisessa terveydenhuollossa tapahtuviin suun ja hampaiden hoitoon liittyviin menoihin. Kunnat voivat tilata hammasproteettiseen hoitoon liittyvän teknisen työn myös yksityiseltä hammasteknikolta. Tällöin voi esittää siitä aiheutuneet kustannukset perustoimeentulotukeen.

Tällä palstalla ei voida yksityiskohtaisemmin ottaa kantaa tilanteeseesi, mutta voit tiedustella asiaa tarkemmin vielä esimerkiksi asiointipalvelu kautta viestillä.

Perustoimeentulotukeen huomioitavat menot selvitetään hakemuksella ja esitetyillä menoilla.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Vastaa