Toimeentulotuki

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Lilyrose
Viestit:1
Liittynyt: 11 Loka 2018, 12:03

Toimeentulotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Lilyrose » 11 Loka 2018, 12:07

Hei,
Asun tällä hetkellä avoliitossa puolisoni kanssa yhteisessä talossamme jota minä lyhennän joka kuukausi koska puolisollani ei ole tuloja.
Jos eroan hänestä ja muutan kahden lapseni kanssa pois niin onko minun mahdollista saada asumistuen lisäksi myös toimeentulotukea kun näin ollen joutuisin vuokra-asunnon maksamisen lisäksi maksamaan myös asuntolainaa pois, kunnes talo on myyty tai hän ostaa sen pois tms?

Avatar
Vieras

Re: Toimeentulotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 11 Loka 2018, 16:42

Riippuu ihan sun ruokakunnan (eron jälkeen sinä ja lapset) tuloista, saatko toimeentulotukea. Asumistuki on myös tulosidonnainen ja sitä voi saada vain yhteen asuntoon kerrallaan. Asumistukea voi saada myös omistusasuntoon. Lainan lyhennyksiin sitä ei voi saada, korkoihin kylläkin.

Avatar
Vieras

Re: Toimeentulotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 11 Loka 2018, 17:07

Toimeentulotuki on viimesijainen etuus, joten hae myös yksinhuoltajakorotus lapsilisiin ja elatusapu/tuki lapsista.
Toimeentulotuessa ei huomioida menona asuntolainan lyhennystä. Jos avopuolisollasi ei ole tuloja, miten hän pystyisi ostamaan osuutesi talosta?

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:10198
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Toimeentulotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 12 Loka 2018, 15:18

Hei Lilyrose!

Perustoimeentulotuen saamista ei voi etukäteen luvata koska se määräytyy talouden nettotulojen ja menojen erotuksesta. Toimeentulotuessa voidaan huomioida sen asunnon menot missä asutte. Neuvoisin toimittamaan hakemuksen, sen perusteella katsotaan oikeus toimeentulotukeen.

Lisäksi kannattaa tosiaan selvittää ensisijaiset etuudet ja muutokset niihin. Lisää asiasta voit lukea osoitteessa www.kela.fi/ero-perheessa.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi