Toimeentulotuki

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Kirjoittaja Lilyrose 11 Loka 2018, 11:07
Hei,
Asun tällä hetkellä avoliitossa puolisoni kanssa yhteisessä talossamme jota minä lyhennän joka kuukausi koska puolisollani ei ole tuloja.
Jos eroan hänestä ja muutan kahden lapseni kanssa pois niin onko minun mahdollista saada asumistuen lisäksi myös toimeentulotukea kun näin ollen joutuisin vuokra-asunnon maksamisen lisäksi maksamaan myös asuntolainaa pois, kunnes talo on myyty tai hän ostaa sen pois tms?
Kirjoittaja Vieras 11 Loka 2018, 15:42
Riippuu ihan sun ruokakunnan (eron jälkeen sinä ja lapset) tuloista, saatko toimeentulotukea. Asumistuki on myös tulosidonnainen ja sitä voi saada vain yhteen asuntoon kerrallaan. Asumistukea voi saada myös omistusasuntoon. Lainan lyhennyksiin sitä ei voi saada, korkoihin kylläkin.
Kirjoittaja Vieras 11 Loka 2018, 16:07
Toimeentulotuki on viimesijainen etuus, joten hae myös yksinhuoltajakorotus lapsilisiin ja elatusapu/tuki lapsista.
Toimeentulotuessa ei huomioida menona asuntolainan lyhennystä. Jos avopuolisollasi ei ole tuloja, miten hän pystyisi ostamaan osuutesi talosta?
Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki 12 Loka 2018, 14:18
Hei Lilyrose!

Perustoimeentulotuen saamista ei voi etukäteen luvata koska se määräytyy talouden nettotulojen ja menojen erotuksesta. Toimeentulotuessa voidaan huomioida sen asunnon menot missä asutte. Neuvoisin toimittamaan hakemuksen, sen perusteella katsotaan oikeus toimeentulotukeen.

Lisäksi kannattaa tosiaan selvittää ensisijaiset etuudet ja muutokset niihin. Lisää asiasta voit lukea osoitteessa www.kela.fi/ero-perheessa.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Vastaa