Eronnut mies ja lapsi tulee joka toinen viikonloppu.

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
EronnutM

Eronnut mies ja lapsi tulee joka toinen viikonloppu.

Lukematon viesti Kirjoittaja EronnutM » 06 Tammi 2019, 17:31

Olen eronnut edellisestä suhteesta meillä on 2 vuotias tyttö joka tulee joka toinen viikonloppu luokseni. Itselläni raha tilanne on huono koska en käy missään töissä saan kelalta toimeentulotukea. Opiskelen parasta aikaa. Millaisia tukia voisin saada kelata tähän asiaan? Tyttöni on gluteeniton josta tulee automaattisesti vähän lisäkustannusta. En tiedä mitä asialle tekisin. Minulle sanottiin että voisin kelan kautta kysyä /pyytää tukea mutta en tiedä millaista?

kysymys siirretty lapsiperhe palstalta.

Avatar
Vieras

Re: Eronnut mies ja lapsi tulee joka toinen viikonloppu.

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 06 Tammi 2019, 19:41

Toimita toimeentulotukihakemuksesi liitteenä lastenvalvojan tai käräjäoikeuden vahvistama elatus- ja tapaamissopimus, niin sinulle huomioidaan toimeentulotuen laskelmalla tapaamispäivien mukaisesti lapsen perusosasta ruokanormin osuus. Lisäksi saatat saada lapsen tapaamisesta aiheutuviin matkakustannuksiin toimeentulotukea.

Jos lapsella on diagnosoitu vaikea keliakia, siihen voi saada vammaisen lapsen hoitotukea, mutta sen saanee lähivanhempi.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:10601
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Eronnut mies ja lapsi tulee joka toinen viikonloppu.

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 08 Tammi 2019, 16:31

Hei!

Kuten vieras kertoikin, niin toimita elatus- ja tapaamissopimus, mikäli et ole vielä toimittanut, jotta toimeentulotuessa voidaan huomioida myös lapsen tapaamispäiviltä aiheutuneet kustannukset sekä mahdolliset matkakustannukset.

Muista hakea ensisijaiset etuudet mikäli et ole vielä hakenut, kuten asumistuki ja opinnoistasi riippuen opintotuki.

Keliakiaa sairastavien ruokavaliokorvaus on poistunut vuoden 2016 alusta alkaen.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
Mirduli

Re: Eronnut mies ja lapsi tulee joka toinen viikonloppu.

Lukematon viesti Kirjoittaja Mirduli » 15 Huhti 2019, 23:27

Moikka.
Minulla käräjäoikeuden vahvistama sopimus. Äitinä vastaan tapaamiskuluista käräjäoikeuden mukaan yksin. Tapaamissopimuksesta käy ilmi lapsen tapaamispäivät.
Nyt olen saanut päätöksen ettei tapaamiskuluja huomioida enää, tosite tai kuitti pitää olla. (koskaan aiemmin ole tarvinnut kelaan toimittaa.)Koska käräjäoikeuden päätöksessä on mainittu että äiti hakee lapsen isän luota klo 16 ja palauttaa klo 16. On riittänyt kun on ilmoittanut kilometrit. Ja kela on maksanut sen 0.20€ per km.
Miten voin asiassa toimia, koska kuitteja en säästä, kun ei niitä aiemminkaan ole tarvinnut. Vaan käräjäoikeuden päätös on riittänyt. Eikä hakemuksessa pyydetty tositteita eikä jatkohakemuksessakaan mainintaa näistä. Milloin tämmöinen käytäntö on tullut voimaan? Meillä tämä toiminut 4vuotta ilman kuitti rumbaa, oikeuden päätös on riittänyt.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:10601
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Eronnut mies ja lapsi tulee joka toinen viikonloppu.

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 16 Huhti 2019, 14:01

Hei Mirduli!

Lapsen tapaamisesta aiheutuvia matkakustannuksia voidaan ottaa eri taloudessa asuvan vanhemman menona huomioon, jos tapaamisesta on kunnan toimielimen vahvistama sopimus tai tuomioistuimen päätös. Kela huomioi tapaamisesta aiheutuvat matkakustannukset edullisimman kulkuneuvon mukaan.

Matkakustannuksista pitää aina esittää tosite kuten junalippu tai bensakuitti.

http://www.kela.fi/toimeentulotuki-laps ... uvat-menot

Palstalla en voi ottaa yksittäiseen päätökseen kantaa, joten en osaa sanoa miksi tositteita ei ole aiemmin pyydetty. Voit tiedustella asiasta tarkemmin ja antaa oman selvityksesi kuittien puuttumisesta viestillä asiointipalvelun kautta. Jatkossa kuitit kannattaa säästää ja toimittaa hakemuksen liitteenä.

Ystävällisesti
Marika | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi