Erityisuimakortti

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Vieras

Re: Erityisuimakortti

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 14 Elo 2019, 10:05

Vieras kirjoitti:
13 Elo 2019, 22:07
Sanon samaa kuin muutkin, mutta toisella tavalla.

Kelalla on erittäin tarkka, mutta samalla niukat asiat mihin toimeentulotukea annetaan. Itse halusin myös harrasteisiin, kuten sali tai uimahalliin jonkinlaista tukea. Hain täydentävää kunnalta (Helsinki).

En saanut. He toistivat mitä Kela sanoit, että perustoimeentulotuki kattaa harrastuksiin saadun tuen. Pelkäänpä, että kunnan sosiaalitoimet eivät anna harrasteisiin minkäänlaista tukea, koska täydentävää pitää hakea kun on jo saanut Kelalta toimeentulotukea ja sitten heillä on täysi teko... anteeksi, täysin hyvä ja laillinen syy evätä harrasteisiin kysyttyä rahaa.

Olen kysynyt jopa kunnalta rahaa pesukoneen ostoon, kun oma on rikki. Evättiin, koska vuokrasoluissa on pesutupa. Heillä ei ole käsitystä siitä, että ihmiset eivät aina ehdin pesutupaan päivisin tekemään pyykkiiän ja iltaisin se on auki vain muutaman tunnin. Koska asuinalueeseen on pakkomuuttanut huima määrä maahanmuuttajia, niin tupa on aina varattu joka viikko. Sitten on tietty se vaara että vaatteita "katoaa" tuvasta aina välillä.

Kiinnostaako kuntaa? Ei.
Miksi sitä perusosaa sitten ei voi käyttää harrastuksiin yms? Perusosastahan puolet on tarkoitettu ruokaan ja puolet muihin menoihin kuten harrastuksiin.

Jos taloyhtiössäsi on pesutuvan käytön kanssa ongelmia niin niistä kannattaa jutella isännöitsijän/huoltoyhtiön kanssa jotta niihin puututaan.