Toimeentulotuki ja sähkölämmitys

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
lennu1
Viestit:3
Liittynyt: 22 Maalis 2018, 10:58

Toimeentulotuki ja sähkölämmitys

Lukematon viesti Kirjoittaja lennu1 » 14 Syys 2021, 10:40

Onko olemassa joku tietty summa, mitä toimeentulotukeen hyväksytään, jos asunnossa on sähkölämmitys? Ja hyväksytäänkö käyttösähkö ja sähkönsiirtolaskut kokonaan? Ja Oulussa ollaan, jos sillä asialla on merkitystä.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:14682
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Toimeentulotuki ja sähkölämmitys

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 14 Syys 2021, 15:22

Hei lennu1!

Kysymääsi emme voi tällä palstalla aivan suoraa vastausta antaa. Perustoimeentulotuessa hyväksytään tarpeelliset ja kohtuulliset taloussähkömenot. Pääsääntöisesti sähkölaskut hyväksytään laskun mukaan todellisen kulutuksen mukaisesti, ja jos sähkölasku ylittää Kelan kohtuullisena pitämän rajan ja ylitys on huomattava, selvitetään asiakkaalta perusteet korkeammille sähkönkäytön kustannuksille. Kohtuullisten asumiskustannusten arvioimiseksi Kelassa on määritelty kuntakohtaiset asumisnormit, jotka määräytyvät toimeentulotukiperheen koon tai asunnossa asuvien henkilöiden mukaan. Lämmityskulut sisältyvät näihin kuntakohtaisiin rajoihin. Lisäksi voidaan erikseen huomioida tarpeellisen suuruisina taloussähkö-, vesi- ja kotivakuutusmaksut.

Alla olevasta linkistä voit tarkemmin lukea asumismenoista:
www.kela.fi/toimeentulotuki-asumismenot

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi