Pikavippi ja toimeentulotuki

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Kirjoittaja Hmmmielenkiintosta 31 Tammi 2017, 07:06
Ikävästi on käynyt, ja rahat loppuneet ennenkuin seuraavaksi lisää tulee. Laskuja maksamatta ja kaikkien eräpvää on mahdoton siirtää. Jos otan pikavippiä, niin lasketaanko se tuloksi? Koska sehän kuitenkin maksetaan takaisin. jos otan vaikka 100 e, niin onko se 100 e vähemmän toimeentulotukea ensi kuussa?
Kirjoittaja Tiedoton136 13 Maalis 2017, 00:19
Hei jos ottaa lainan vanhemmilta esim. 100e ja maksaa sen 2 osassa takas. Otetaanko tämä huomioon, koska kela pyytää niin tyhmästi tiliotteita (2kk ajalta) että koko velan hoitoa ei välttämättä näy tiliotteessa.

Tai entäpä jos tulee esim ray/veikkaus pelivoitto tilille sanotaanko n. 80e? Otetaanko se huomioon vai jätetäänkö huomioimatta se alta 50e summa ja loput otetaan huomioon?
Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki 20 Maalis 2017, 10:29
Hei,

kiitos viesteistänne.

Vippikierre asioissa neuvoisin sinua olemaan yhteydessä paikkakuntasi velkaneuvojaan. Hän voisi osaltaan auttaa sinua saamaan taloutesi tasapainoon.

Jos lainaat vanhemmiltasi, voit esittää lainasta velkakirjan. Velkakirjan tulisi sisältää tiedot velallisesta, velkojasta, velan määrästä sekä takaisinmaksusta.
Veikkauksen voittorahoista huomioidaan vähäisen tulojen rajan ylittävä osuus. Toimeentulotuessa vähäisten tulojen rajana on 50€ yksin asuvalta tai 100€ perheeltä.

Ystävällisesti
Tanja | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Vastaa