Kelan ohjeiden laillisuus

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
167176

Kelan ohjeiden laillisuus

Lukematon viesti Kirjoittaja 167176 » 06 Huhti 2019, 09:21

Kela-raukalle taas "pataan" hallinto-oikeudessa
Tällä kertaa oli vuorossa Turun hallinto-oikeus.
https://oikeus.fi/hallintooikeudet/turu ... 11913.html

Noita Kelan ohjeiden ja lain välisiä ristiriitoja on jouduttu ratkaisemaan hallinto-oikeuksissa, korkeimmassa hallinto-oikeudessa ja laillisuusvalvojien toimesta vaikka kuinka paljon.
Olisikohan syytä vaikka laillisuusvalvojien käydä läpi nuo ohjeet. Tällainen tavallinen villasukankuluttajakin löytää jatkuvasti noista ohjeista laittomuuksia, kukaan Kelassa ei näytä olevan vastuussa noista mielivaltaisista ohjeista. Kela-roisto varastaa laittomilla päätöksillään miljoonia euroja tuhansilta tai jopa kymmeniltä tuhansilta asiakkilta noiden laittomien ohjeiden vuoksi.

Avatar
TTTietaja

Re: Kelan ohjeiden laillisuus

Lukematon viesti Kirjoittaja TTTietaja » 06 Huhti 2019, 21:07

Vaihtoehdoksihan tässä jää se että perustoimeentulotuessa huomioidaan laina tulona. Tilanne +/- 0 :D

Avatar
Vieras

Re: Kelan ohjeiden laillisuus

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 07 Huhti 2019, 06:42

Hei tietaja...Tulee tatakin paatosta lukiessa mieleen,etta jatkuuko tama Kelan mielivaltainen terrori asiakasta kohtaan ikuisesti.Kela on ikaankuin jokin sotilasdiktatuurin tukema jarjesto,joka systemaattisesti terrorisoi yksiloita,jotka ei voi puolustautua.Kelan kuuluisi maksaa riittavia hyvityksia vaarin tekemista paatoksista asiakkaalle,koska tuo valitusprosessi on liian aikaa vieva.Tietaako kukaan,onko tallaista toimintamallia harjoittavaa valtion virastoa muissa pohjoismaissa?Pitaisi ehka jarjestaa ns. kansalaisaloite asialle,jolla saataisiin paremmin valvottua Kelan vaarinkaytoksia?Lakimuutos tmv.?Kasittaakseni tuollaiselle kansalaisaloitteelle saa jarjestaa valtakunnallisen nimienkeruulistan.Onkohan se 50.000 nimea,joka vaaditaan,etta lakimuutos kasitellaan eduskunnassa?Voisi ehka saadakin kasaan tuon maaran ...heh..,kun Kela sortanut asiakkaitaan parissa vuodessa,kun TT-kasittely siirtyi Kelaan,varmaan reilusti yli tuon maaran.Olisi hyva,jos joku lainoppinut eduskuntaan pyrkiva tai siella jo oleva veisi tallaista asiaa eteenpain tai voisi perustaa jonkin yhdistyksen tai jarjeston asian eteenpainviemiseksi.

Avatar
167176

Re: Kelan ohjeiden laillisuus

Lukematon viesti Kirjoittaja 167176 » 07 Huhti 2019, 08:29

Kelalla on suuria ongelmia Eduskunnan säätämien lakien noudattamisessa ja ne ongelmat ovat nähdäkseni Kelan itsensä aiheuttamia eli täysin tahallisia.
Kelan toiminna lain mukaisuudesta on tehty tänä vuonna ainakin 2 kirjallista kysymystä
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysym ... +2018.aspx
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysym ... +2018.aspx
Ministeri Saarikon vastauksista voi päätellä että Kelan laiton toiminta on valtiovallan eritysisuojeluksessa.
Olen tehnyt useita hallintokanteluita Kelan toiminnasta ja niiden vastauksista voi päätellä että toiminta on ylhäältä johdettua ja täysin tahallista.
Esim. yhdessä hylkypäätöksessä ei ollut mitään perusteluja vaikka hallintolaki vaatii perustelemaan päätökset, oli vain perustelematon ja perätön väite jolla hakemus hylättiin. Päätöksessä ei oltu huomioitu ollenkaan kirjallisilla virallisilla asiakirjoilla esittämiä tosiasioita. Hallintokanteluun vastannut ma. etuusjohtaja Antti Jussila vastasi että päätös oli asialllinen, lailliseksi ei sitä edes väittänytkään. Tein vielä hallintokantelun Jussilan vastaamisesta johon vastasi johtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma joka puolusteli Jussilan ja muidenkin Kelan virkanilkkien laittomia toimia ja vastauksesta kyllä kävi myös ilmi se että päätökset Kelassa tehdään virkanilkkien mielipiteen mukaan vaikka lain mukaan ja esitetyt tosiseikat huomioon ottaen pitäisi toimia.

Välttämättä uusia lakeja ei edes tarvita mutta joihinkin asioihin täsmennyksiä lakiin. Jo se olisi paljon jos nuo ohjeet olisi lain mukaisia ja niitä noudatettaisi eikä tulkittaisi joka asiaa asiakkaan vahingoksi perättömillä väitteillä ja tekosyillä. Valvontaa pitäisi lisätä ja laittomuuksista pitäisi alkaa oikeasti rangaista tahallaan väärin toimivia virkamiehiä.

Kun arki koittaa niin tämäkin keskustelu varmaan loppuu Kelan virkanilkkien toimesta.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:14439
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Kelan ohjeiden laillisuus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 08 Huhti 2019, 14:15

Hei!

Kiitos viesteistänne.

Ystävällisesti
Marika | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
167176

Re: Kelan ohjeiden laillisuus

Lukematon viesti Kirjoittaja 167176 » 11 Huhti 2019, 07:44

Kuten todettu on Kelan ohjeissa paljon lain vastaisuuksia. Niitä on siellä vieläkin vaikka kaksi vuotta on tullut laillisuusvalvojilta moitteita ja Kelalle "pataan" halinto-oikeudessa ja korkeimmassa hallinto-oikeudessa niin monta kertaa etteivät uskalla edes kertoa. Joitakin ohjeita on muutettu mutta ei välttämättä laillisiksi ja joitakin kohtia jopa huonompaan suuntaan. Yritin selvittää noita ohjeiden tekjiöitä ja sitä kuka vastaa niiden laillisuudesta kysymällä Kelasta mutta sitä ei minulle kerrottu. Perustuslain 107§:n mukaan noita laittomia ohjeita ei saa soveltaa ja vastuu tuosta on yksittäisen päätöksen tehneellä virkamiehellä. Nuo laittomat ohjeet laittavat yksittäisen virkamiehen valitsemaan kahden pahan väliltä ja nyt ainakin nuo laittomat ohjeet voittaa. Tilanne varmaan muuttuu jos saadaan ainakin yksi laittoman päätöksen tehnyt virkamies käräjille ja edes jonkinlainen tuomio siitä. Lakia rikkovat virkamiehet ovat pohimmiltaan raukkoja jotka eivät uskalla toimia lain mukaan vastoin ohjeita. Jos Kela häviää hallinto-oikedessa niin silloin olisi syytä tehdä rikosilmoitus.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:14439
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Kelan ohjeiden laillisuus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 11 Huhti 2019, 15:54

Hei 167176!

Palautetta Kelan toiminnasta ja palveluista voi jättää palautelomakkeen kautta:
www.kela.fi/palaute.

Lisätietoa päätöksestä valittamiseen ja hallintokantelun tekemiseen löytyy Kela.fi - sivuston Hyvä tietää -osiosta: www.kela.fi/hallintokantelu.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
167176

Re: Kelan ohjeiden laillisuus

Lukematon viesti Kirjoittaja 167176 » 11 Huhti 2019, 18:44

Ompas Hannalla huonot neuvot. Molempia kokelitu ja vastaukset ovat olleet varsin säälittäviä ja jopa naurettavia. Turha on yrittää kertoa satuja kun en ole siinä iässä että niihin uskoisin, niiden totuusarvo vielä tutkitaan tarkasti.
Keinot on jatkossa kantelu laillisuusalvojalle tai rikosilmoitus. Nytkin on yksi kantelu oikeuskanslerinvirasotossa, ollut kohta vuoden, saattaa sieltä tulla paljon toruja Kela-paralle kun noin kauan kestää.

Avatar
Vieras

Re: Kelan ohjeiden laillisuus

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 11 Huhti 2019, 19:09

Jos kela saa torut niin eihän se sulta ole pois.Ole siis iloinen siinä tapauksessa.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:14439
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Kelan ohjeiden laillisuus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 12 Huhti 2019, 09:59

Hei!

Kiitos viesteistänne.

Terveisin
Satu | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi