Avoero

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Kirjoittaja Vieras 14 Touko 2019, 14:12
Haluaisiko Kela hiukan selventää miten tarkalleen ottaen on ajateltu että eron sattuessa pitäisi ensin muuttaa erilleen mutta olla allekirjoittamatta uutta vuokrasopimusta sekä olla maksamatta takuuvuokraa ennenkuin tekee toimeentulotukihakemuksen?

Tämä järjestely kun ei oikein sovi vuokranantajille.
Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki 15 Touko 2019, 10:00
Hei!

Täsmentäisitkö kysymystäsi. Vuokravakuushakemuksen liitteeksi tarvitaan esim. asuntotarjous tai alustava vuokrasopimus, jonka perusteella vuokravakuuspäätös tehdään.

Toimeentulotukihakemuksella kannattaa antaa kattava selvitys tilanteesta.

Lisää vuokravakuudesta: www.kela.fi/toimeentulotuki-vuokravakuudet

Ystävällisesti
Susanna | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Vieras 15 Touko 2019, 10:10
Elikkäs on haettu muuttoavustusta ja vuokravakuutta mutta näitä ei myönnetä koska erilleenmuutto ei ole vielä tapahtunut. Kuitenkin ohjeistus oli hakea ennenkuin vuokrasopimus allekirjoitetaan ja vuokravakuutta ei saanut itse etukäteen maksaa?
Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki 15 Touko 2019, 14:01
Hei!

Hakemus tosiaan ohjeistetaan jättämään muutamaa viikkoa ennen sen kuukauden alkua, jolle toimentulotukea ollaan hakemassa. Tilanteesi kuulostaa sellaiselta, jota tulee selvittää hieman tarkemmin. Neuvoisin sinua tiedustelemaan päätöksestäsi asiointipalvelun kautta, jolloin siihen voidaan ottaa kantaa henkilökohtaisemmin.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Vieras 16 Touko 2019, 12:48
Veikkaisin siis, että henkilö ei kelan mukaan ole oikeutettu toimeentulotukeen, koska avopuolison tulot ovat liian suuret. Avopuolisoksi asuinkumppani taas katsotaan kunnes muutto on tapahtunut. Muuttoa ei voi tapahtua, koska henkilö ei saa tarvitsemiaan ja ansaitsemiaan tukia, koska avopuoliso katsotaan erilleenmuuttoon asti elatusvelvolliseksi.
Kirjoittaja Vieras 20 Touko 2019, 15:52
Asiointipalvelussa ei oikein pystytä ottamaan kantaa päätöksiin kun ei niitä siellä tehdä, siellä voidaan vain lukea mitä päätöksessä kerrotaan ja pyynnöstä laittaa se uudelleenarvioitavaksi joka sitten taas kestää viikon... Ensikuun hakemustakaan ei voi laittaa ennenkuin edellinen on saatu käsiteltyä loppuun.
Vastaa