Matkat

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Vieras

Matkat

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 15 Touko 2019, 15:02

Saako perustoimeentulotuesta tukea seutulippukustannuksiin kun täytyy asioida Helsingin työkykyselvityksessä useamman kerran muutaman kuukauden sisällä? Miten tulee toimia?

Avatar
Vieras

Re: Matkat

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 15 Touko 2019, 17:27

Jos Kela ei maksa niin anot täydentävää tukea Kaupungilta. Tämä jos mikä on sellainen syy. Vantaako kyseessä joka ostanut palvelun Helsingistä ?

Avatar
Vieras

Re: Matkat

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 15 Touko 2019, 17:28

Työkykyselvittelyn matkat katetaan työmarkkinatuen korotusosasta tai sitten voit hakea niihin täydentävää kunnan sossusta.

Työkykyselvittelyn matkakulut ovat tavanomaisia lähiliikenteenmatkakuluja jotka sisältyvät jo toimeentulotuen perusosaan.

Avatar
Vieras

Re: Matkat

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 15 Touko 2019, 19:45

Seutulippu ei todellakaan ole mitään tavanomaisia lähiliikennemaksuja vaan matkustamista toiseen kaupunkiin. Koska kaupunki on halunnut tämän palvelun näin järjestellä eikä hoitaa asiaa itse niin siinä hyvä peruste kulujen korvaamiseen.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13033
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Matkat

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 16 Touko 2019, 10:32

Hei Vieras!

Ennakkopäätöstä en pysty asiasta antamaan. Voit toimittaa selvityksen hakemuksessa, jossa kerrot tarkemmin minkälaisesta työkykyselvityksestä on kyse ja voit toimittaa matkaliput hakemuksen liitteeksi. Neuvoisin myös pyytämään hakemuksessa, että Kela lähettää ne kunnan käsiteltäväksi, jos niitä ei voida hyväksyä perustoimeentulotuessa.

Jos kyseessä on kuntoutukseen liittyvää työkykyselvitystä, niin silloin sitä voisi olla mahdollista korvata myös perustoimeentulotuesta.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi