Matkat

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Kirjoittaja Vieras 15 Touko 2019, 15:02
Saako perustoimeentulotuesta tukea seutulippukustannuksiin kun täytyy asioida Helsingin työkykyselvityksessä useamman kerran muutaman kuukauden sisällä? Miten tulee toimia?
Kirjoittaja Vieras 15 Touko 2019, 17:27
Jos Kela ei maksa niin anot täydentävää tukea Kaupungilta. Tämä jos mikä on sellainen syy. Vantaako kyseessä joka ostanut palvelun Helsingistä ?
Kirjoittaja Vieras 15 Touko 2019, 17:28
Työkykyselvittelyn matkat katetaan työmarkkinatuen korotusosasta tai sitten voit hakea niihin täydentävää kunnan sossusta.

Työkykyselvittelyn matkakulut ovat tavanomaisia lähiliikenteenmatkakuluja jotka sisältyvät jo toimeentulotuen perusosaan.
Kirjoittaja Vieras 15 Touko 2019, 19:45
Seutulippu ei todellakaan ole mitään tavanomaisia lähiliikennemaksuja vaan matkustamista toiseen kaupunkiin. Koska kaupunki on halunnut tämän palvelun näin järjestellä eikä hoitaa asiaa itse niin siinä hyvä peruste kulujen korvaamiseen.
Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki 16 Touko 2019, 10:32
Hei Vieras!

Ennakkopäätöstä en pysty asiasta antamaan. Voit toimittaa selvityksen hakemuksessa, jossa kerrot tarkemmin minkälaisesta työkykyselvityksestä on kyse ja voit toimittaa matkaliput hakemuksen liitteeksi. Neuvoisin myös pyytämään hakemuksessa, että Kela lähettää ne kunnan käsiteltäväksi, jos niitä ei voida hyväksyä perustoimeentulotuessa.

Jos kyseessä on kuntoutukseen liittyvää työkykyselvitystä, niin silloin sitä voisi olla mahdollista korvata myös perustoimeentulotuesta.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Vastaa