Toimeentulotuki ja vuokravakuus

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
erikasofia1998
Viestit:1
Liittynyt: 15 Maalis 2017, 09:59

Toimeentulotuki ja vuokravakuus

Lukematon viesti Kirjoittaja erikasofia1998 » 16 Touko 2019, 13:22

Hei,

Kysyisin suuntaa antavasti;
Olen eronnut avioliitosta vuosi sitten ja shokkieron tultua muutin alivuokralle tuttuni luokse eri paikkakunnalle. Nyt olisi tilanne että olisi hyvä löytää oma asunto. Saan toimeentulotukea, olen työttömänä(työssäolovelvoite tällä hetkellä, töiden/opiskelupaikan etsinsä käynnissä). Sivuillanne lukee että uuden asunnon takuuvuokran voi saada KELAsta avioeron sattuessa, olisiko se tässä tilanteessa enään mahdollista avioeron takia kun siitä on jo vuosi(ero kohtapuoliin lainvoimainen)? Jos siis muuttaa yksin toiselle paikkakunnalla omilleen ja joutuu elämään toimeentulotuella? Ilman että on vielä töitä tiedossa tms?

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12086
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Toimeentulotuki ja vuokravakuus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 16 Touko 2019, 14:24

Hei erikasofia1998!

Voit hakea vuokravakuutta perustoimeentulotuki hakemuksella. Kirjaa hakemukseen perustelut vuokravakuuden tarpeelle, oikeus vuokravakuuteen tutkitaan hakemuksesta. Kun kyseessä on muutto toiselle paikkakunnalle, pääsääntöisesti vuokravakuuden edellytyksenä on tutkintoon johtavan opiskelupaikan saaminen toiselta paikkakunnalta tai työpaikan saaminen toiselta paikkakunnalta. Lisää vuokravakuudesta: www.kela.fi/toimeentulotuki-vuokravakuudet.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi