Lääkemaksusitoumus

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Elie7

Lääkemaksusitoumus

Lukematon viesti Kirjoittaja Elie7 » 16 Touko 2019, 17:28

Mitä lääkkeitä tuolla saa ostaa itselläni pitäisi ostaa hormonikierukka. Se on ihan vain ehkäisyyn. Ja pojalleni hepatiittirokote 3/3 rokote, kun lähtee luokkaretkelle sellaiseen maahan jossa suositellaan ottaa rokote ennen matkaa.
Kummastakin siis resepti.

Avatar
Vieras

Re: Lääkemaksusitoumus

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 16 Touko 2019, 18:36

Hepatiittirokotteen maksat itse, sillä se ei ole sairaudenhoitoon.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12652
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Lääkemaksusitoumus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 17 Touko 2019, 09:58

Hei Elie7!

Maksusitoumuksella saa sairauden hoidon kannalta tarpeelliset lääkkeet ja valmisteet. Lääkemääräyksessä tulee olla merkintä, että lääke/valmiste on määrätty sairauden hoitoon. Maksusitoumus kattaa myös lääkemääräyksellä määrätyt ehkäisyvalmisteet, vaikka ei ole merkintää sairauden hoidosta.

Rokotteet eivät kuulu tavallisella maksusitoumuksella korvattaviin tuotteisiin. Rokotteista voi toimittaa Kelaan lääkemääräyksen sekä lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattihenkilön laatima selvitys sen tarpeellisuudesta. Selvityksen perustella arvioidaan onko sen perusteella mahdollista myöntää rajattu maksusitoumus kyseiselle tuotteelle.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi