Päällekkäiset vuokrat

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Vieras

Päällekkäiset vuokrat

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 17 Touko 2019, 15:29

Alivuokralainen muuttaa pois ja päävuokralainen jää hetkeksi asuntoon yksin, vuokran ollessa ylikallis (1000e) yhdelle henkilölle. Miten toimia?

1.Hyväksyykö Kela menoksi koko vuokran, kunnes päävuokralainen löytää itselleen kohtuuhintaisen asunnon ja tosittaa tätä aktiivisesti etsivänsä?

2. Mikäli taas kohtuuhintainen asunto löytyy ja asunto on pakko ottaa vastaan siten, että tulee väkisinkin kahden asunnon vuokrat päällekkäin yhden kuukauden ajaksi, niin tukeeko Kela näissä päällekkäisissä vuokrissa (kun tähän siis on perusteltu syy)?

Avatar
Vieras

Re: Päällekkäiset vuokrat

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 17 Touko 2019, 16:32

Miksi et ota enää uutta alivuokralaista?

Alivuokralaisella on 1kk irtisanomisaika niin todennäköisesti ehdit löytää uuden alivuokralaisen 30.6.2019 mennessä.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:10960
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Päällekkäiset vuokrat

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 20 Touko 2019, 10:15

Hei!

Selvitä toimeentulotuen hakemuksessa tilanteesi ja perustele siinä myös mahdollinen asunnonvaihto. Käsittelijä tutkii asian hakemuksesi perusteella.

Jos muuttotilanteessa syntyy kahden asunnon asumismenoja eikä tilanne ole ollut vältettävissä, kuluja voidaan maksaa poikkeuksellisesti molemmista asunnoista enintään kuukauden ajan. Päällekkäisten vuokrien kattaminen perustoimeentulotuella on poikkeuksellista ja edellyttää erityisiä syitä.

Ystävällisesti
Maarit | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi