Perustoimeentulotuki kesällä?

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Datanomi

Perustoimeentulotuki kesällä?

Lukematon viesti Kirjoittaja Datanomi » 20 Touko 2019, 12:12

Hei. Mietin että onko mahdollista saada kesän ajaksi perustoimeentulotukea Kelasta? Olen opiskelija mutta en valmistu vielä tänä kesänä. En onnistunut löytämään työpaikkaa kesän ajaksi vaikka kuinka yritin etsiä. Enkä myöskään pysty opiskella kesänaikana joten en saa opintotukeakaan. Opintolaina on nostettu jo tälle lukuvuodelle.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13635
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Perustoimeentulotuki kesällä?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 20 Touko 2019, 13:55

Hei Datanomi!

Tuki oikeuden selvittämiseksi sinun on tehtävä hakemus toimeentulotuesta ja toimitettava liitteet (mm. tiliotteet 2 edeltävältä kuukaudelta).

Ennen kuin teet hakemuksen, suosittelen käyttämään tätä arviolaskuria, jolloin voit päättää teetkö hakemusta vai et: www.kela.fi/laskurit#toimeentulotuki.

Useat opiskelijat ovat kesän kynnyksellä samassa tilanteessa kuin sinä. Tässä linkissä vielä hieman lisätietoa toimeentulotuen saamisesta kun hakijana on opiskelija. Kannattaa lukea: www.kela.fi/toimeentulotuki-opiskelijat.

Terveisin
Riikka | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi