Aimovig / rajattu sitoumus?

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
AinoKatariina
Viestit:1
Liittynyt: 21 Touko 2019, 12:34

Aimovig / rajattu sitoumus?

Lukematon viesti Kirjoittaja AinoKatariina » 21 Touko 2019, 13:30

Hei,

sain neurologilta reseptin Aimovig-valmisteeseen kroonisen migreenin hoitoon ja korvattavuutta varten B-lausunnon, joka on toimitettu Kelaan. Koska olen kuukausittain toimeentulotuen asiakas ja olen joutunut ainakin Zomig Nasal -migreenilääkkeelle pyytämään rajattua maksusitoumusta, tiedustelen, pyydänkö jo valmiiksi toimeentulotuen mukana rajattua sitoumusta Aimovigia varten, siis onko Aimovig rajatun sitoumuksen piiriin kuuluva lääke?

Avatar
Vieras

Re: Aimovig / rajattu sitoumus?

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 21 Touko 2019, 17:26

Kannattaa kysyä suoraan apteekista asiaa sillä kelalla ei taida olla mitään valmista listaa maksusitoumukseen sisältyvistä lääkkeistä.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12624
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Aimovig / rajattu sitoumus?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 22 Touko 2019, 10:33

Hei AinoKatariina!

Kelassa ei ole valmista listaa korvattavista valmisteista kuten edellinen onkin jo kommentoinut. Jos sinulla on myönteinen toimeentulotukipäätös, apteekista osataan kertoa saako valmisteen maksusitoumuksella. Mikäli valmistetta ei maksusitoumuksella saa, sinun kannattaa toimittaa valmisteesta potilasohje Kelaan ja pyytää tarkistamaan päätöstä rajatun maksusitoumuksen osalta.

Mikäli olet hakemassa toimeentulotukea esimerkiksi ensi kuulle, neuvoisin sinua toimittamaan potilasohjeen valmisteesta ja voisit kirjoittaa hakemuksen lisätietoihin pyynnön että käsiteltäisiin myös rajatun maksusitoumuksen osalta, mikäli ei kuulu maksusitoumuksen piiriin. Tällöin käsittelijä katsoo asian samalla päätöstä tehdessä.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi