Toimeentulotuki

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
OpiskelijaUkko
Viestit:1
Liittynyt: 20 Heinä 2019, 17:10

Toimeentulotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja OpiskelijaUkko » 20 Heinä 2019, 17:25

Hei! Olen korkeakouluopiskelija tampereelta ja tällä hetkellä minulla on kesäksi keikka/puitesopimus yhteen firmaan, jossa ei välttämättä aina joka viikko töitä ole tarjolla. Olin kesäkuussa kaksi viikkoa työtapaturman johdosta sairaslomalla ja siitä maksettiin normaalisti sairaspäivärahaa (jotka ovat jääneet tänä kesänä töissä ollessani ainoiksi tuloiksi asumistuen lisäksi, sillä töitä ei vain ole ollut). Nyt heinäkuun saavuttua töitä ei ole ollut yhtään ja pelkkä asumistuki ei riitä vuokran kustantamiseen, taikka muuten elämiseen. Voinko hakea heinäkuulle toimeentulotukea (saan myös asumistukea)? Vaikka tekisin heinäkuussa töitä, niin palkanmaksu menee kuitenkin elokuun puoliväliin, johon on liian kauan aikaa ja vuokra pitäisi maksaa. Jos haen toimeentulotukea heinäkuulle, voinko laittaa nyt jo hakemuksen kelalle?

Avatar
vieraana

Re: Toimeentulotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja vieraana » 20 Heinä 2019, 17:39

Voit hakea heinäkuulle toimeentulotukea ja sitä on haettava heinäkuun aikana. Mikäli et ole nostanut kaikkia heinäkuun 2019 loppuun asti nostettavissa olevaa opintolainaa, se tullaan huomioimaan sinulle tuloa.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:11567
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Toimeentulotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 22 Heinä 2019, 12:48

Hei OpiskelijaUkko!

Voit hakea toimeentulotukea nyt heinäkuulle, hakemus olisi hyvä laittaa mahdollisimman pian.

https://www.kela.fi/toimeentulotuki-nain-haet.

Terveisin
Riikka | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi