Muuttoavustus ja maksusitoumus

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Aljoona

Muuttoavustus ja maksusitoumus

Lukematon viesti Kirjoittaja Aljoona » 30 Syys 2019, 10:48

Hei,
minä ja puoliso ovat työttömiä. Perheemme saa toimeentulotukia. Muutetaan toiselle paikkakunnalle pääkaupunkiseudulta, koska olemme saaneet edullisempaa asuntoa ja uuden paikkakunnan asumiskustannukset ovat edullisempi (edullisempi palvelut ja esim.lasten harrastukset jne). Voisimmeko saada tässä tapauksessa muuttoavustusta ja takuuvuokraa? Vuokranantaja ei suostu Kelan maksusitoumukseen, vain rahaa. Voimmeko tässä tapauksessa saada takuuvuokra rahalla?

Ja vielä kysymys, kuinka pitkää työsuhden kesto pitäisi olla ja kuinka monta tuntia per viikko piti olla että ehdot muuttoavustuksen ja takuuvuokran saamiseen täyttäisivät?

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:11145
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Muuttoavustus ja maksusitoumus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 30 Syys 2019, 15:32

Hei Aljoona!

Vuokravakuuden ja muuttoavustuksen en pysty antamaan ennakkopäätöstä. Edullisempaan asuntoon muuttaminen voisi tuoda oikeuden tukien saamisen. Ainakin, jos esimerkiksi toisella alkaisi työt toisella paikkakunnalla.

Työsuhteen kestolle tai tuntimäärälle ei ole erillistä minimimäärä, vaan kaikki kestot ovat edellytystä tuen myöntämisen kriteerien täyttymisen osalta parempi.

Kerroit, että olette molemmat työttöminä, joten voisitte myös olla oikeutettuja liikkuvuusavustukseen työttömyysetuuden puolelta. Tässä on tarkemmat määrät sille, minkälainen työsuhteen tulee olla.
www.kela.fi/liikkuvuusavustus
Liikkuvuusavustuksesta voit kysyä tarkemmin esimerkiksi työttömyysturvan palstalta.

Jos vuokranantaja ei hyväksy maksusitoumusta, niin ilmoita tästä asiasta hakemuksessa. Voit kertoa esimerkiksi lisätietoja kohdassa, että vuokranantaja vaatii vuokravakuuden rahana. Vuokravakuus on mahdollista myöntää myös rahan, jos maksusitoumusta ei hyväksytä. Ensisijaisesti vuokravakuus myönnetään kuitenkin maksusitoumuksena.

Toivottavasti tästä oli kuitenkin apua teille.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi