opintolaina ja hammaslääkäri lasku

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
opiskelijalaskut

opintolaina ja hammaslääkäri lasku

Lukematon viesti Kirjoittaja opiskelijalaskut » 30 Syys 2019, 13:20

Hei, olen opiskelija ja asun omillani tuloni on siis asumistuki. opintotuki ja opintolaina. Ja kun on myönnetty opintolaina joudun itse maksaa kaikki laskuni sähkö,lääkäri yms.. mutta tilanne on se että hammaslääkäri laskuni on niin iso 70e ja taskuuni ei jää muutenkaan niin paljon rahaa vuokran jälkeen. Onko mitenkään mahdollista että kela maksaisi hammaslääkäri laskun?
Viimeksi muokannut Kela | opintotuki, 01 Loka 2019, 15:18. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Syy: Siirretty opintotuen palstalta

Avatar
Vieras

Re: opintolaina ja hammaslääkäri lasku

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 30 Syys 2019, 13:29

Voit hakea toimeentulotukea hammaslääkärilaskuun.Kela voi myöntää perustoimeentulotukea suun ja hampaiden hoitoihin liittyviin menoihin, kun hoito annetaan julkisessa terveydenhuollossa.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13642
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: opintolaina ja hammaslääkäri lasku

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 02 Loka 2019, 08:25

Hei!

Kuten vieras olikin maininnut, toimeentulotukea on mahdollista hakea julkisen terveydenhuollon kustannuksiin. Toimeentulotuki on laskelmallinen etuus, mikäli huomioitavat nettotulot ovat pienemmät kuin huomioitavat menot (asumiskustannukset, julkisen terveydenhuollon kustannukset, reseptilääke ostot), voi toimeentulotukea jäädä maksuun. Toimita toimeentulotuki hakemus TO1, liitteeksi tiliotteet kahdelta edelliseltä kuukaudelta ja kaikista huomioitavista laskuista kopiot, jolloin voidaan tutkia oikeutesi toimeentulotukeen.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi