Vähentääkö etävanhemman saama ruokaraha lapsen tapaamispäiviltä lähivanhemman toimeentulotuen määrää?

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
101010

Vähentääkö etävanhemman saama ruokaraha lapsen tapaamispäiviltä lähivanhemman toimeentulotuen määrää?

Lukematon viesti Kirjoittaja 101010 » 01 Loka 2019, 21:58

Lapsella on lähivanhempi ja etävanhempi, ja sekä lähi- että etävanhempi saavat perustoimeentulotukea. Lähivanhemman laskelmiin huomioidaan lapsen perusosa, koska lapsen osoite on lähivanhemman luona. Jos etävanhempi hakee ruokarahaa päiviltä joina lapsi on ollut hänen luonaan, vähennetäänkö tämä etävanhemman saama ruokaraha lähivanhemman saamasta tuesta? Eli jos lähivanhemman laskelmiin on huomioitu lapsen perusosa 313 euroa ja etävanhempi saa ruokarahaa vaikkapa 50 euroa kuussa, vähentääkö se 50 euroa lähivanhemman tukea niin että lapsen perusosaksi huomioidaan vain 313 miinus 50 eli 263 euroa? Vai voiko lähivanhempi saada täyden toimeentulotuen ja sen lisäksi etävanhempi saada myös ruokarahan lapsipäiviltä?

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12599
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Vähentääkö etävanhemman saama ruokaraha lapsen tapaamispäiviltä lähivanhemman toimeentulotuen määrää?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 02 Loka 2019, 08:33

Hei 101010!

Etävanhemmalle myönnettyä lapsen ruokarahaa ei vähennetä toimeentulotukea saavan
lähihuoltajan laskelmasta.

Jos kuitenkin lapsen tapaamisesta on sovittu (kunnan sosiaalihuollosta vastaavan toimielimen vahvistama sopimus, tuomioistuimen päätös tai vanhempien keskinäinen sopimus), että lapsi on puolet ajasta toisen vanhemman luona ja puolet ajasta toisen luona, perusosa jaetaan vanhempien kesken, jolloin tapaamispäiviltä ei ruokarahaa tai perusosaa tule erikseen maksettavaksi.

Ystävällisin terveisin
Maarit | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi