Palkaton tauko työstä - tukea?

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Taxari

Palkaton tauko työstä - tukea?

Lukematon viesti Kirjoittaja Taxari » 05 Loka 2019, 18:38

Hei!
Jouduin työstäni kolmen viikon palkattomalle vapaalle vastoin tahtoani kun kuljettajalupani vanheni odottamattomasti, omasta inhimillisestä virheestä johtuen. Uuden luvan saaminen kesti n. kolme viikkoa. Onko asuntolainallisen tällaisessa tapauksessa mahdollista saada jotain tukea?

Avatar
Vieras

Re: Palkaton tauko työstä - tukea?

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 05 Loka 2019, 23:08

Kelalla ei ole tukea tuohon tarkoitukseen eikä asuntolaina vaikuta asiaan mitenkään. Kela ei lainaasi maksa etenkään kun kyseessä on oma huolimattomuus. Ensisijainen tapa helpottaa tilannetta on sopia pankin kanssa lainanlyhennyksen lyhennysvapaasta tai muista maksujärjestelyistä.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13609
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Palkaton tauko työstä - tukea?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 07 Loka 2019, 08:53

Hei Taxari!

Kuten toinen keskustelija jo antoikin hyvän vinkin, kannattaa keskustella pankin kanssa lainan maksujärjestelyistä. Toki voit hakea väliaikaisesti toimeentulotukeakin. Asuntolainaa ei hyväksytä menona, mutta lainan korot voidaan hyväksyä. Lisäksi menoiksi hyväksytään muut asumisen ja terveydenhuollon perusmenot.

Voit lukea lisää toimeentulotuesta osoitteessa www.kela.fi/toimeentulotuki. Toimeentulotuen arvion voit laskea osoitteessa www.kela.fi/laskurit.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi