Fysterapia ym kulut

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Hope1

Fysterapia ym kulut

Lukematon viesti Kirjoittaja Hope1 » 11 Marras 2019, 10:21

Saako toimerntulotukea seuraaviin menoihin: lääkärin määräämä fysioterapia 15 kertaa, hammaslääkärin määräämä purenta/uniapnea kisko, silmälääkärilaskuun yksityiselle, koska kunnalliseen ei pääse ja tarvittaessa silmälaseihin. Täyykö näistä toimittaa jotkut selvitykset? Jos vajetta ei tule, voiko niihin silloin saada tt tukea? Onko näissä jotkut omavastuut?

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12759
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Fysterapia ym kulut

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 11 Marras 2019, 13:49

Hei, Hope1!

Julkisen terveydenhuollon fysioterapiamaksut ovat perustoimeentulotuessa huomioitavia menoja.

Terveydenhuoltolaki velvoittaa kunnat järjestämään asukkailleen tarpeellisen hammashoidon. Perustoimeentulotuessa voidaan huomioida myös tekniset työt, jotka kunnan terveydenhuollon yksikkö on tilannut yksityiseltä hammasteknikolta. Teknisinä töinä voidaan huomioida menona esim. purentakisko.

Voit hakea maksusitoumusta optikon näöntarkastukseen ja silmälaseihin osana perustoimeentulotukea. Silmälääkärissä käynnin kustannuksiin voidaan myöntää toimeentulotukea vain, jos optikon lausunnon perusteella silmälääkärikäynti on välttämätön silmälasien määräämiseksi. Muussa tapauksessa sinun tulisi olla yhteydessä julkiseen terveydenhuoltoon.

Pääsääntöisesti tulee syntyä oikeus perustoimeentulotukeen, jotta kustannuksia voidaan huomioida. Kustannukset huomioidaan yleensä laskuja vastaan.

www.kela.fi/toimeentulotuki-terveydenhuoltomenot

Ystävällisesti
Susanna | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi