Rekrykoulutuksen matkakulut

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
iinesneiti
Viestit:6
Liittynyt: 28 Tammi 2019, 18:04

Rekrykoulutuksen matkakulut

Lukematon viesti Kirjoittaja iinesneiti » 12 Marras 2019, 14:51

Jos saisin rekrykoulutuspaikan 70km päästä ( työssäkäyntialue 80km?) ja julkisilla ei pääse kulkemaan työpaikan sijainnin takia tai julkiset ei kulje kuin muutaman kerran päivässä eli työpäivä venyisi kohtuuttomasti odotusaikoineen, niin onko mahdollista saada korotettu kulukorvaus omalla autolla kulkemiseen, koska 9e kulukorvaus ei kata edes päivittäisiä bensakuluja, saatikka että kulukorvaus on laskettu sekä matka/ateriakuluihin.
Tai mikäli korotettua kulukorvausta ei voida maksaa johtuen siitä, että omalla autolla kulkemiseen menee 1h/ sivu, niin korvaako kela tai kunta oman auton käytöstä 0,20e/km eli 140km päivittäiset kulut?
Rekrykoulutuksen aikainen opiskelu/työpäivän pituus 7h.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13033
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Rekrykoulutuksen matkakulut

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 13 Marras 2019, 08:14

Hei iinesneiti!

Työttömyysetuudessa on mahdollista saada korotettua kulukorvausta. Tämä edellyttää, että työvoimakoulutus järjestetään työssäkäyntialueen ulkopuolella. Korotetusta kulukorvauksesta sinun kannattaa keskustella TE-palveluiden kanssa, koska he ilmoittavat asiasta Kelalle työvoimapoliittisessa lausunnossa.

Perustoimeentulotuessa ei ole mahdollista saada tukea koulutuksesta syntyviin matkakustannuksiin. Kunnan osalta emme pysty sanomaan, onko menoihin mahdollista saada tukea. Voit tiedustella asiaa suoraan kunnasta.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi