Kodin palvelusopimus

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Uunipulla

Kodin palvelusopimus

Lukematon viesti Kirjoittaja Uunipulla » 20 Heinä 2020, 17:14

Muutan uuteen kotiin lapseni kanssa, joka on 71,5 m2.

Tutkin sopimuksia. Myönnetäänkö toimeentulotuessa Helenin kodin palvelusopimukselle rahaa, johon kuuluu sähkö ja vakuutus? Erikseen tulee vielä sähkönsiirto. 38,90 e/kk sopimus sähkö ja vakuutus, ei siirto.

Kuinka paljon kahden henkilöllä saa olla sähkö ja vakuutus?

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12986
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Kodin palvelusopimus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 21 Heinä 2020, 15:16

Hei Uunipulla!

Kelassa on käytössä taloussähkön käytölle valtakunnalliset normaalin kulutuksen mukaiset raja-arvot, jotka määräytyvät perheen henkilöluvun mukaisesti. Kelan määrittämät taloussähkön raja-arvot perustuvat yleiseen sähkön hintatasoon. Tarkastelemme raja-arvoja vuosittain.

Viestistäsi ei käy ilmi, minkälaisesta vakuutuksesta on kyse. Tarpeelliset ja kohtuulliset kotivakuutusmaksut ovat perustoimeentulotuessa huomioitavia menoja. Jos vakuutus sisältää oikeusturva- ja vastuuvakuutuksen, myös ne voidaan huomioida. Muutoin sähköyhtiön tarjoamia lisäpalveluja ei kuitenkaan yleensä huomioida perustoimeentulotuessa menona.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
Uunipulla

Re: Kodin palvelusopimus

Lukematon viesti Kirjoittaja Uunipulla » 22 Heinä 2020, 09:03

"Mitä laaja kotivakuutus kattaa?
Kodin palvelusopimukseen sisältyy normaali laaja kotivakuutus:

Irtaimisto
Vastuuvahinko
Oikeusturva
Koti-irtaimiston vakuutus on voimassa tilapäisesti kaikkialla Pohjoismaissa vuoden ajan matkan alkamisesta
Neuvottelimme pakettiin myös lisäturvapalveluita, jotta kotivakuutuksesi olisi vieläkin kattavampi:

Turva identiteettivarkauden varalta
Käytössä hajonneen urheiluvälineen korvaus
Kodin irtaimiston omavastuu on 150 €. "
Näin lukee Helenin sivustolla

Avatar
virkanilkitkuriin

Re: Kodin palvelusopimus

Lukematon viesti Kirjoittaja virkanilkitkuriin » 22 Heinä 2020, 16:25

"Kelassa on käytössä taloussähkön käytölle valtakunnalliset normaalin kulutuksen mukaiset raja-arvot, jotka määräytyvät perheen henkilöluvun mukaisesti."
Nuo raja arvot ei perustu lakiin ja perustuslain 2§:ssä sanotaan että "Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia." Toimeentulotukilaki ei tunne tuollaisia raja-arvoja eikä niitä siten voi edes olla olemassa.
Toimeentulotukilain 7b§;n mukaan "Perusosalla katettavien menojen lisäksi muina perusmenoina otetaan tarpeellisen suuruisina huomioon:
2) taloussähköstä aiheutuvat menot;
3) kotivakuutusmaksu;"
Noita menoja ei laki anna kohtuullistaa vaan ne on huomioitava tarpeellisen suuruisena eikä laki anna Kelalle valtaa arvioida tuon tarpeen suuruuttakaan. Eli yksikään Kelan 7b§:n 1. momentin kohtiin 2-7 kohdistuva normi ei perustu lakiin joten "pataan" tulee hallinto-oikeudessa Kela-paralle jos jo noita syntyneitä menoja jälkikäteen kohtuullistetaan. Hyvät ihmiset valittakaa tuosta Kelan normien käytöstä AINA.

Avatar
Vieras

Re: Kodin palvelusopimus

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 22 Heinä 2020, 16:43

Taasko tämä sama keskustelu aloitetaan.Tästä on ennenkin keskusteltu ja nähtävästi taas aloitetaan alusta.

Avatar
Uunipulla

Re: Kodin palvelusopimus

Lukematon viesti Kirjoittaja Uunipulla » 22 Heinä 2020, 19:25

Vieras kirjoitti:
22 Heinä 2020, 16:43
Taasko tämä sama keskustelu aloitetaan.Tästä on ennenkin keskusteltu ja nähtävästi taas aloitetaan alusta.
Missä tälläinen keskustelu? Aloitin koska en löytänyt aiheesta keskustelua entuudestaan kyseisestä sopparista.

Avatar
Vieras

Re: Kodin palvelusopimus

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 23 Heinä 2020, 13:34

"Eikö olisi mahdollista saada tietää, mikä on maksimisumma, mikä huomioidaan toimeentulotukena vuodessa kotivakuutusta varten? Vai eikö sellaista enää ole? "
Ei pitäisi olla koska laki ei tunne kotivakuutusmaksun "kohtuullistamista" ja Kelan pitäisi osoittaa että kotivakuutuksen saa siihen hintaan, ei niin että asiakkaan pitäisi osoittaa ettei saa. Lain mukaan kotivakuutusmaksu huomioidaan tarpeellisen suuruisena ei Kelan väittämän kohtuullisen suuruisena. Kela siis rikkoo lakia kohtuullistamalla noita kotivakuutusmaksuja täysin tahallaan ja kokeilee josko tuo menisi asiakkaalle läpi, aivan liian monelle menee. Vastauksena selvästi laittomaan päätökseen ei voi olla se että päätöksestä voi valittaa. Päätökset tulee thedä lain mukaan eikä lain vastaisen Kelan ohjeen, usein toimitaan ohjeidenkin vastaisesti vaikka ne jo ennestään olisi laittomia. Päätöksen laillisuus ei voi missään tapauksessa jäädä muutoksen haun varaan.
Jos tuollainen normi kuitenkin Kelassa on niin se pitäisi ilmoittaa Kelan toimeentulotuen ohjeissa ja vielä erikseen etukäteen asiakkaalle, mutta kun ohjeissa ei tuota ole eikä asiakkaalle ilmoiteta etukäteen niin kotivakuutusmaksu on huomioitava toimeentuloyuessa todellisen suuruisena.
Valittakaa noista normien käytöstä, kaikkien normien, Kela häviää viimeistään hallinto-oikeudessa. Valitus ei maksa mitään joten mitään hävittävää ei tuossa ole, sen sijaan Kealla tuossa toiminnassa on hävettävää mutta kun ei osata edes hävetä kun varasteaan asiakkailta heille lain mukaan kuuluvia tukia järjestelämällisesti ja laajamittaisesti varmaan yhteensä miljoonia joka kuukausi. Hyi stna!!

Kun etsii ja lukee kelan palstoja niin kyllä näitä löytyy.Mutta ohan se kiva aloittaa alusta.Mä en ala tähän kaikkia kyseiseen asiaan liittyviä viestejä kopioimaan.Mutta löytyy palstoilta.