Vuokravakuus opiskelijalle

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Kysyva12345

Vuokravakuus opiskelijalle

Lukematon viesti Kirjoittaja Kysyva12345 » 31 Heinä 2020, 17:19

Heips!

Olen aloittamassa opiskelu, ja etsimässä asuntoa opiskelu paikkakunnalta + lähitienoosta asuen tällä hetkellä n. 80km päässä tällä hetkellä opiskelu ahjosta.

Minulla on määräaikainen vuokrasopimus joka päättyy nykyisessä asunnossa syyskuussa, ja uuden asunnon vuokrasopimus alkaisk siis vasta lokakuussa. Mutta tämä vakuus, opiskelijana Han en ole oikeutettu toimeentulotukeen syynä opintolaina + opintotuki etc.

Onko minulla mahdollista hakea vain tätä vuokravakuutta? Ja mitä tähän hakemukseen tarvitsee liitteenä? Tarvitseeko siis muuta kuin tämän vuokrasopimuksen vai mahdollisesti jotain muutakin?

Avatar
Vieras

Re: Vuokravakuus opiskelijalle

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 31 Heinä 2020, 17:35

Käy tuolta lukemassa niin ei tartte turhaan alkaa kopioimaan samoja tekstejä jotka voi itse lukea. https://www.kela.fi/toimeentulotuki-vuokravakuudet

Avatar
Vieras

Re: Vuokravakuus opiskelijalle

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 03 Elo 2020, 08:24

Toimeentulotukilain 7b pykälä ei anna Kelalle mitään harkintavaltaa vuokravakuuden eikä muuttoavustuksen myöntämisen suhteen kun siinä lainkohdassa jo heti aluksi sanotaan että "Perusosalla katettavien menojen lisäksi muina perusmenoina otetaan tarpeellisen suuruisina huomioon:" eikä laki anna Kelalle valtaa arvioida tuota tarvetta eikä sen suuruuttakaan. Sellaista yleistä harkintavaltaa jota Kela kuvittelee omaavansa ei ole olemassa vaan laki antaa viranomaiselle sitä harkintavaltaa joissain asioissa ja joissain ei. Jos harkintavaltaa käytetään ohi lain se on harkittua mielivaltaa varsinkin silloin jos se on viranoamisen ohjeissa. Ohjeet ei voi olla ristiriidassa lain kanssa ja jos ovat niin sillon lakia on noudatettava ohjeiden sijaan.
Ja se lainkohta löytyy tuolta
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/ ... 1412#L2P7b
Jokainen lukutaitoinen ymmärtää tuosta ettei harkintavaltaa ole ja kaikki hylyt on laittomia. Valtaa ei ole edes kysyä mitään perusteita muutolle.
Hyvät ihmiset, älkää tyytykö Kelan mielivaltaisiin päätöksiin vaan valittakaa niistä ja jos Kela häviää niin tehkää rikosilmoitus sillä se on ainoa tapa saada mielivalta loppumaan.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12986
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Vuokravakuus opiskelijalle

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 03 Elo 2020, 15:07

Hei Kysyva12345!

Vuokravakuuden myöntäminen edellyttää sitä, että sinulla on oikeus perustoimeentulotukeen. Voit tarvittaessa hakea vuokravakuutta myös kunnan sosiaalitoimistosta, mutta yleensä siellä edellytetään, että olet hakenut ensin Kelasta perustoimeentulotukea.

Muuten sinulla kuulostaisi olevan perusteet vuokravakuuden saamiselle, koska tarvitse asuntoa opiskelua varten.

Hakemuksen liitteeksi tarvitset ainakin kahden kuukauden tiliotteet ja allekirjoitetun vuokrasopimuksen tai asuntotarjouksen.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
Vieras

Re: Vuokravakuus opiskelijalle

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 03 Elo 2020, 17:28

"sinulla kuulostaisi olevan perusteet vuokravakuuden saamiselle"
Aina on perusteet vuokravakuuden saamiselle silloin kun sitä tarvitsee ja tarpeellisen suuruisena kuten laki sanoo, Kelan ohjeet ei perustu lakiin vaikka kaiken viranomaistoiminnan pitäisi perustua.

Avatar
Vieras

Re: Vuokravakuus opiskelijalle

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 03 Elo 2020, 18:48

Tämä on tullut selväksi moneen kertaan.Ei sitä joka päivä tarvitse joka palstalla kertoa Kelalle.Kelalle voi laittaa palautetta palautekanavan kautta.

Avatar
Vieras

Re: Vuokravakuus opiskelijalle

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 04 Elo 2020, 09:34

"Tämä on tullut selväksi moneen kertaan."
Eipä näytä tulleen Kelalle selväksi se että lakeja pitää noudattaan laittomien ohjeiden sjijaan. Niin kauan kun tilanne on tuollainen niin se pitää kertoa joka ikinen päivä ja kaikissa tilanteissa ja miin moneen kertaan että se menee Kelan virkanilkeille jakeluun eikä sitten virkarikoskäräjillä voi väittää ettei tiennyt ja noudatti vain ohjeita. Perustuslain 107§:ssä on säädetty lakia alemmanasteisten säädösten soveltamisrajoitus ja tuon perusteella laittomia ohjeita ei saa noudattaa ja vastuu tuosta on aina päätöksen tehneellä virkamiehellä.
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/ ... 31#L10P107
Myös Nürnbergin oikeudenkäynnissä syytetyt sanoivat noudattaneensa ohjeita mutta moni joutui hirteen tai vankilaan kun selitykset ei auttaneet.
https://fi.wikipedia.org/wiki/N%C3%BCrn ... C3%A4ynnit

Avatar
Vieras

Re: Vuokravakuus opiskelijalle

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 04 Elo 2020, 14:17

No sitä varten on tuo kelan palautekanava.Täällä vastataan vain ihmisten kysymyksiin ja ei se kelan väärinkäytöksen ilmoittaminen mene näitten palstojen kautta perille.

Avatar
Vieras

Re: Vuokravakuus opiskelijalle

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 04 Elo 2020, 15:13

"No sitä varten on tuo kelan palautekanava.Täällä vastataan vain ihmisten kysymyksiin ja ei se kelan väärinkäytöksen ilmoittaminen mene näitten palstojen kautta perille."
Mikä sinä oikein kuvittelet olevasi kun yrität määräillä mitä kukin täältä kysyy ja tänne kirjoittaa? Kelan palautekanavalta ja täältäkin saadut vastaukset ei perustu lakiin vaan Kelan lain vastaisiin ohjeisiin ja suurin osa niistä kelpaisi hyvin sketsin käsikirjoitukseksi viihdeohjelmaan. Sääli että vastaajatkin joutuvat tekemään itsestään pellen yrittäen selittää Kelan laittomia käytäntöjä laillisiksi, kukaan ei usko enää heitä.

Avatar
Vieras

Re: Vuokravakuus opiskelijalle

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 04 Elo 2020, 15:22

Hyvä on.Laitettaan joka päivä jokaisella palstalle että kela rikkoo lakia.ja mitä sinä saat tästä lain rikkomisen ilmoittamaisesta.Koska kela ei kuitenkaan sinun ilmoituksesta muuta tapojaan.Joten kysyn mitä sinä hyödyt? Päätöksessä on ohje jos päätöksestä haluaa valittaa.Ihmiset osaavat lukea sen kyllä paperista.