Pariskunnan toimeentulotuki

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
puolikaspari

Pariskunnan toimeentulotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja puolikaspari » 19 Huhti 2021, 19:02

Hei.

Olemme syksyllä muuttamassa kumppanini kanssa yhteiseen asuntoon. Itse olen yliopisto-opiskelija ja saan opinto-tukea. Kumppanini aikoo hakea opiskelemaan ensi vuonna, sillä ei mielenterveysongelmiensa vuoksi ole kykenevä työskentelemään eikä opiskelemaan tällä hetkellä. Joudun siis elättämään meidät molemmat, sillä hänellä ei ole mitään tulonlähdettä. Tulomme eivät tällöin mitenkään riitä yhdessä asumiseen, sillä itselläni ei ole välttämättä aikaa työntekoon opiskelujen ohella. Voimmeko siis saada tällaisessa tilanteessa toimeentulotukea?

Avatar
Vieras

Re: Pariskunnan toimeentulotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 19 Huhti 2021, 19:16

Voitte hakea toimeentulotukea yhdessä. Koska opiskelet niin sinulla huomioidaan tuloksi opintolaina,vaikka et sitä olisi hakenut.Opintolaina huomioidaan 18-vuotta täyttäneillä opiskelijoilla.Jos kumppanisi on työkyvytön niin miksi hän ei hae sairauspäivärahaa?

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:14184
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Pariskunnan toimeentulotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 20 Huhti 2021, 10:00

Hei puolikaspari!

Oikeus toimeentulotukeen selviää hakemuksen perusteella. Voitte toimittaa Kelalle hakemuksen esim. asiointipalvelun kautta, liitteeksi tarvitaan kahden edeltävän kuukauden tiliotteet kummaltakin perheenjäseneltä. Hakemukseen kannattaa liittää myös asumiseen tai terveydenhuoltoon liittyvät laskut, jotka erääntyvät maksettavaksi sinä aikana, jolle haette toimeentulotukea.

Perustoimeentulotuki on viimesijainen tuki, jolloin perheenjäsenten tulee ensin hakea kaikki muut etuudet, joihin heillä saattaa olla oikeus. Puolisosi kannattaakin selvittää voiko hän saada sairauspäivärahaa tai työttömyysetuutta ennen kuin aloittaa opiskelut.

www.kela.fi/toimeentulotuki-kuka-voi-saada

Ystävällisin terveisin
Maarit | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi