Apteekin maksusitoumus

Milloin toimeentulotuki maksetaan tilille? Voiko Kelasta saada maksusitoumuksen apteekkiin? Entä ruokakauppaan? Voiko Kela maksaa sähkölaskuni? Kysy ja keskustele toimeentulotuen maksamisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Uusjuttu
Viestit:1
Liittynyt: 11 Syys 2019, 23:22

Apteekin maksusitoumus

Lukematon viesti Kirjoittaja Uusjuttu » 11 Syys 2019, 23:28

Kun on voimassa oleva tt-tuki päätös ja näin ollen apteekkiin on maksusitoumus.
Taloudessani on 2 henkilöä ja toisella on ehkä maito allergia ja saa todennäköisesti lääkäriltä reseptin lehmän maidottomaan äidinmaidonkorvikkeeseen jota saa apteekista. Sisältyykö tuo maksusitoumuksen vai täytyykö tuo allergia maito maksaa itse?

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:11785
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Apteekin maksusitoumus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 12 Syys 2019, 11:00

Hei Uusjuttu!

Jos on kyse pienen lapsen lehmänmaitoallergiasta ja lääkäri kirjoittaa näihin valmisteisiin reseptin, ei valmistetta saa perustoimeentulotuen maksusitoumuksella. Kyseiset valmisteet ovat rajoitetusti peruskorvattavia ja / tai alempia erityiskorvattavia. Tulee siis olla rajoitettu maksusitoumus, mikäli lapsella ei ole peruskorvattavuutta näihin valmisteisiin. Peruskorvausoikeusnumerot 601 ja 602 ja erityiskorvaus 505 pienten lasten lehmänmaitoallergia tai 506 pienten lasten lehmänmaitoallergia ja yliherkkyys tavanomaisille valmisteille. Jotta rajatun maksusitoumuksen voisi saada, tulee toimeentulotuki hakemuksen liitteeksi toimittaa potilasohje ja tarvittaessa pyydetään lisäselvityksiä. Tulisi myös tutkituttaa lääkekorvausoikeus kyseiseen valmisteeseen toimittamalla lääkärin kirjoittama B-lausunto.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi