Hakemukseen ei reagoida

Milloin toimeentulotuki maksetaan tilille? Voiko Kelasta saada maksusitoumuksen apteekkiin? Entä ruokakauppaan? Voiko Kela maksaa sähkölaskuni? Kysy ja keskustele toimeentulotuen maksamisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Sitges
Viestit:8
Liittynyt: 26 Heinä 2019, 16:02

Re: Hakemukseen ei reagoida

Lukematon viesti Kirjoittaja Sitges » 09 Kesä 2021, 13:51

Hei. Mikä on toimeentulotuen reaalinen käsittelyaika. Lakisääteinen aika on seitsämän päivää. Em. aika on mennyt eikä vielä ole edes otettu yhteyttä onko kaikki liitteet? Tilillä 18 euroa. Viikonloppu on tulossa. Asumistuki meni tietty vuokraan. Muita tuloja ei ole. Opintolaina käytetty/opintorahaa ei saa. Viikonloppu on tulossa.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:14463
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Hakemukseen ei reagoida

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 09 Kesä 2021, 15:15

Hei Sitges!

Keskimääräinen käsittelyaika näyttäisi tällä hetkellä olevan 5,7 arkipäivää. www.kela.fi/kasittelyajat

Suosittelisin sinua olemaan yhteydessä perustoimeentulotuen asiakaspalveluumme, jolloin voitaisiin tarkistaa hakemuksesi käsittelyn tilannetta tarkemmin.

Kiireellisissä tilanteissa sinun pitää ottaa yhteyttä joko puhelimitse tai käydä palvelupisteessä.

Ystävällisesti
Satu | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
Olli_ol
Viestit:4
Liittynyt: 14 Helmi 2021, 09:02

Re: Hakemukseen ei reagoida

Lukematon viesti Kirjoittaja Olli_ol » 22 Kesä 2021, 15:32

Ei reagoida , jätin hakemuksen 15.6 ja aina vaan on "käsiteltävänä" ? miksi lupailla lyhyempiä käsittelyaikoja jos se kuitenkin on se viimeinen mahdollinen 7:s päivä ? Soittaminen ei näemmä auta mitään ?.

Avatar
Vieras

Re: Hakemukseen ei reagoida

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 23 Kesä 2021, 08:48

Viikolla 23 toimeentulotukihakemuksia on saapunut 24 000 eli et ole ainoa joka on hakenut toimeentulotukea.Avoimia hakemuksia on noin 33 000.
Viimeksi muokannut Kela | toimeentulotuki, 23 Kesä 2021, 08:39. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Syy: Moderaattori poisti viestistä linkin.

Avatar
Vieras

Re: Hakemukseen ei reagoida

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 24 Kesä 2021, 15:13

Linkki oli kelan omille sivuille.Ne linkit vois kela katsoa ennen kuin poistaa.Ihme ettei tuota viestiä poistettu jonka tiedot oli poimittu kyseisestä linkistä.

Avatar
Vieras

Re: Hakemukseen ei reagoida

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 05 Heinä 2021, 10:02

Myös pyydetyiltä liitteiltään puutteellinen hakemus tulee käsitellä siten kuin laissa toimeentulotuesta säädetään (14 c § (26.6.2015/815) Toimeentulotukiasian käsittely muussa kuin kiireellisessä tapauksessa), ja hakijalla on oikeus saada päätös hakemukseen riippumatta siitä onko hakemus puutteellinen pyydettyjen liitteiden osalta vai ei, eli KELA ei voi jättää hakemusta ja sen käsittelyä roikkumaan päätöksettä puuttuvan liitteen vuoksi. Asiakkaan pyynnöstä hakemus tulee myös käsitellä viivytyksettä ilman puuttuvaa liitettä, jos hakija tätä vaatii, eikä odottaminen oli silloin lakisääteistä tai tarkoituksenmukaista. Tällöin hakija saa viivytyksettä päätöksen hakemukseensa, oli se sitten hylätty, alennettu toimeentulotuki, tai täysi toimeentulotuki.


"14 c § (26.6.2015/815)
Toimeentulotukiasian käsittely muussa kuin kiireellisessä tapauksessa
Muussa kuin kiireellisessä tapauksessa päätös toimeentulotuesta on tehtävä viivytyksettä, kuitenkin viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä hakemuksen saapumisesta.

Sen estämättä, mitä 1 momentissa säädetään, perustoimeentulotukea myönnettäessä päätös hakemusajankohtaa seuraavaa kuukautta koskevasta hakemuksesta on tehtävä ja pantava täytäntöön viimeistään sanotun kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä, jos hakemuksen saapumisesta on tuolloin kulunut enemmän kuin seitsemän arkipäivää. Jos hakemus koskee myöhäisempää aikaa kuin hakemusajankohtaa seuraavaa kuukautta, päätös on tehtävä ja pantava täytäntöön viimeistään hakemuksessa tarkoitetun ajanjakson ensimmäisenä arkipäivänä.

Jos hakemus on puutteellinen, asiakkaalle on viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä hakemuksen saapumisesta annettava tai lähetettävä yksilöity kehotus hakemuksen täydentämiseksi määräajassa. Päätös toimeentulotuesta on annettava viivytyksettä, kuitenkin viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä siitä, kun täydennetty hakemus on saapunut. Jos asiakas ei ole määräajassa täydentänyt hakemustaan tai esittänyt hyväksyttävää syytä täydennyksen viivästymiselle, päätös tehdään käytettävissä olevien tietojen pohjalta viivytyksettä, kuitenkin viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä määräajan päättymisestä. Asiakkaan suostumuksella päätös voidaan tehdä käytettävissä olevien tietojen pohjalta ennen määräajan päättymistä."

Avatar
tux
Viestit:69
Liittynyt: 25 Huhti 2017, 23:26

Re: Hakemukseen ei reagoida

Lukematon viesti Kirjoittaja tux » 14 Heinä 2021, 14:42

Kela on varsin hidas tekemään päätöksiä, sillä tällä kertaa perustoimeentulotukea koskevaan päätökseen kului aikaa lähes kokonainen kuukausi, vaikka lain mukaan toimeentulotukea koskevat päätökset tulisi tehdä seitsemän arkipäivän sisällä.