Kela, järjenkäyttö on sallittua.

Milloin toimeentulotuki maksetaan tilille? Voiko Kelasta saada maksusitoumuksen apteekkiin? Entä ruokakauppaan? Voiko Kela maksaa sähkölaskuni? Kysy ja keskustele toimeentulotuen maksamisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
naurettavaa22

Kela, järjenkäyttö on sallittua.

Lukematon viesti Kirjoittaja naurettavaa22 » 28 Helmi 2017, 00:39

Sain tänään noi kolmen viikon odottelun jälkeen päätöksen.
Siinäpä olikin mukava yllätys, minulle myönnetään tt-tukea noin 21e, tulona otettu huomioon työmarkkinatuki ajalta 1.3-31.3. Työmarkkinatuki kuitenkin maksetaan JÄLKIKÄTEEN, joten ihmetys oli suuri kun toimeentulotukea ei myönnettykään odotettavissa olevaa tuloa vastaan niinkuin aina tähän mennessä, myös kelan toimesta. Laitoin jo oikaisupyynnön sekä käyn toimistossa mutta ajattelin muitakin varoittaa että näin kela toimii, eivät ajattele järjellä vaan katsovat vain laskelmia.

ps. Päätökset olisi hyvä saada näkyviin saman tien, jotta pääsee tarpeellisen oikaisuvaatimuksen yms lähettämään HETI eikä vasta seuraavana päivänä. Tämäkin varmaan tarkoituksellista, jotta köyhiä voidaan kyykyttää hieman lisää.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:10790
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Kela, järjenkäyttö on sallittua.

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 09 Maalis 2017, 14:58

Hei "naurettavaa22",

kiitos viestistäsi.

Toimeentulotukea voidaan myöntää odotettavissa olevaa tukea vastaan silloin, kun etuushakemusta ei ole käsitelty eikä tuen maksu tai sen rahallinen määrä ole varmaa. Jos olet päätöksen jo saanut niin tuen määrä on tiedossa ja se huomioidaan laskelmassa.

Ystävällisesti
Katariina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi