Toimeentulotuen palauttaminen

Milloin toimeentulotuki maksetaan tilille? Voiko Kelasta saada maksusitoumuksen apteekkiin? Entä ruokakauppaan? Voiko Kela maksaa sähkölaskuni? Kysy ja keskustele toimeentulotuen maksamisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Vaikeaaon

Toimeentulotuen palauttaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Vaikeaaon » 28 Helmi 2017, 16:47

Sain tulevaa etuutta vastaan toimeentulotukea tammikuulta. Tarve oli väliaikainen enkä ole maaliskuusta eteenpäin hakemassa ttt. Päätöksessä luki että se peritään takaisin asumistuesta (mitä en saa). Tarkistuksessa taas sanottiin että tulevista toimeentulotuista. En halua että siinä vaiheessa kun tukia tarvitsee sitä perittäväb mistään vaan haluan maksaa liikaa maksetun summan heti pois! Mutta kukaan ei vastaa viesteihini saati muihin tiedusteluihin että mihin hiivataan voin sen suorituksen tehdä!? Rahaa ei haluta tietty antaa mutta takaisinmaksukaan ei onnistu? Seisotan sitä teidän maksamaa tammikuun rahaa tililläni että saisin sen kerralla hoidettua pois. Mihin??????????

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:10790
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Toimeentulotuen palauttaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 09 Maalis 2017, 13:13

Hei Vaikeaaon,

kiitos viestistäsi.

Toimeentulotukea ei peritä takaisin. Kerroit että päätöksen mukaan se voidaan kuitata mahdollisesti myönnettävästä asumistuesta Kelalle. Kuitenkaan asumistukea ei ole maksettu. Tällöin ylijäämää ei välttämättä ole syntynyt kun asumistukeakaan ei ole maksettu. Eli laskelmasi on silloin oikein.

Asian varmistamiseksi voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Ystävällisesti
Katariina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
Vaikeaaon

Re: Toimeentulotuen palauttaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Vaikeaaon » 15 Maalis 2017, 08:36

Eli kun tammikuulle myönnettiin esim 600e tulevaa etuutta vastaan. Työttömyysrahani tuli kuitenkin 2pv ennenkuun loppua joten se laskettiin tammikuun tuloksi, tammikuu tarkistettiin ja siitä oli että ttt ei makseta kun ylijäämää on esim 550e. (Laskettu siis että meille on maksettu tukea 600e 50e sijasta ja 550e on maksettu liikaa). Sanottiin että tämä kuitataan asumistuesta jota emme siis edes saa.

Helmikuulta tein hakemuksen, johon tuli lääkkeitä ja taas summa oli laskettu ylimääräisen 550e mukaan ja sanottiin että hakemus hylätty kun ylijäämää on nyt esim 450 euroa. (Joka on tammikuun ylim maksettu tuki)

Nyt emme ole hakemassa ttt saati asumistukea niin mihin saan maksettua tuon 450e takaisin? Se summa tulee siis siitä että tammikuussa maksetusta 600eurosta on vähennetty oikeasti meille kuuluneet 150e.

Jos esim syyskuussa tuleekin yhtäkkiä taas ttt tarve ja haemme niin vähennetäänkö taas ne tuosta jäljelle jääneestä summasta? Että emme saa vuodenkaan päästä vielä normisti vaan niitä vähennellään tuosta niin kauam kun 450 tulee täyteen? Haluaisin maksaa sen heti pois niin ei tarvitse miettiä miten toimitte.

Ja jos minä hakija ja taloudessani asuva esimerkiksi erotaan niin minultako niitä vähennellään yksin? Jos kumpikin joutuisi hakemaan ttt erikseen??

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:10790
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Toimeentulotuen palauttaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 24 Maalis 2017, 09:18

Hei Vaikeaaon!

Toimeentulotukea ei peritä takaisin.

Tammikuun ylimääräinen tuki on siis vyörytetty helmikuulle.

Syyskuussa mahdollisesti maksettavista etuuksista ei vähennetä tuota ylijäämää.

Ystävällisin terveisin Päivi│Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi