21,5 kerroin

Milloin toimeentulotuki maksetaan tilille? Voiko Kelasta saada maksusitoumuksen apteekkiin? Entä ruokakauppaan? Voiko Kela maksaa sähkölaskuni? Kysy ja keskustele toimeentulotuen maksamisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
iinesneiti
Viestit:5
Liittynyt: 28 Tammi 2019, 18:04

21,5 kerroin

Lukematon viesti Kirjoittaja iinesneiti » 28 Tammi 2019, 18:24

Missä tilanteissa kela käyttää kerrrointa 21,5 toimeentulotuessa ja missä ei?
Kunnan toimeentulotuen perusteet sivuilta löytyy pykälä:
6.2.2 Tilanteet milloin kerrointa 21,5pv/kk ei käytetä
Erityisesti työttömyysjakson alkaessa, lyhyen työttömyysjakson aikana tai työttömyyspäivärahan maksamisen muutoin vaihdellessa keskimääräistä enemmän otetaan huomioon hakijan tulot tosiasiallisesti maksettujen työmarkkinatukierien mukaan, jotta hänen oikeutensa saada tukea ei edellä tarkoitetusta työttömyyspäivärahan kaavamaisesta jaksottamisesta johtuen kaventuisi tai vaarantuisi. Laskelmassa otetaan huomioon rtulona vain todellisuudessa maksetut työttömyyspäivärahat: mm työharjoittelussa tai muussa akstiivitoimenpiteessä olevalle työharjoittelun tukemiuseksi.
Kysymys kuuluu: Olen työvoimakoulutuksessa työmarkkinatuella+ kulukorvaus, eli suojaako tämä lakipykälä sen, ettei koulutusaikana käytetä 21,5 leikkurikerrointa missään vaiheessa vaikka saisi 2 tmt-maksua saman kuukauden aikana vai mihin tämä pykälä perustuu?

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12758
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: 21,5 kerroin

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 30 Tammi 2019, 09:44

Hei iinesneiti!

Kerrointa aletaan käyttämään, jos työttömyysetuuden saajalle tulee kaksi 20 pv maksujaksoa samalle kuukaudelle. Kerrointa käytetään johdonmukaisesti niin kauan kuin sama työttömyyskausi jatkuu. Jos työttömyysetuuteen tulee vähintään 30 pv katkos, alkaa uusi työttömyysturvajakso. Silloin kerroin taas poistuu.

Kerrointa ei käytetä, jos saman kuukauden aikana tulee kaksi työttömyysetuuden maksua, mutta esimerkiksi toinen jaksoista on alle 20 pv. Kerrointa ei myöskään käytetä, jos hakija saa soviteltua työttömyysetuutta.

Työllistymistä edistävien palvelujen aikana kerrointa käytetään samalla tavalla kuin muutenkin. Näin ollen työvoimakoulutuksen aikana käytetään myös kerrointa, jos sinulla tulee kaksi 20 pv maksujaksoa samalle kuukaudelle.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi