silmälasien hankintapaikka

Milloin toimeentulotuki maksetaan tilille? Voiko Kelasta saada maksusitoumuksen apteekkiin? Entä ruokakauppaan? Voiko Kela maksaa sähkölaskuni? Kysy ja keskustele toimeentulotuen maksamisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
riitta1
Viestit:13
Liittynyt: 25 Huhti 2015, 13:40

silmälasien hankintapaikka

Lukematon viesti Kirjoittaja riitta1 » 30 Tammi 2019, 15:59

Kotikunnassani on kaksi silmälasiliikettä, joista toinen on aina ollut ylivoimaisesti toista halvempi. (Nykyisiin laseihini sain maksusitoumuksen kunnasta ennen kuin tt-tuki siirtyi Kelalle. Lasit ovat yli neljä vuotta vanhat.) Näköni huononnuttua varasin jo ajan tuolle halvemmalle optikolle, mikä ei tietenkään määrää silmälasien hankintapaikkaa. Nyt huomasin toisessa liikkeessä olevan loppuunmyynnin eli ilmeisesti lähitulevaisuudessa liikkeitä on jäljellä vain yksi. Loppuunmyynnistä lasit saattaa saada vielä halvemmalla kuin tuosta yleisesti halvemmasta liikkeestä, mutta miten silloin käy esim. takuun? Kuinka Kela kilpailuttaa liikkeet? Vaaditaanko minua kenties matkustamaan lähikaupunkiin, josta löytynee jokin vielä halvempi vaihtoehto? Vai rupeanko jo suosiolla tutkimaan tuon ainoaksi jäävän liikkeen kehysvalikoimaa? Ja voinko saada hankinnasta bonukset itselleni maksamalla lasit ensin kokonaan niin että saan tt-tukena hinnan tai osan hinnasta jälkikäteen (jos muutenkin saan tt-tukea).

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12608
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: silmälasien hankintapaikka

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 31 Tammi 2019, 11:15

Hei riitta1!

Kelalla on omat sopimusliikkeet paikkakunnittain minne mahdollinen maksusitoumus myönnetään. Varmasti sinunkin paikkakunnallesi sellainen löytyy niin et joudu kauas matkustamaan.

Voit hakea maksusitoumusta silmälasien hankintaan perustoimeentulotukihakemuksen yhteydessä. Maksusitoumus sisältää näöntarkastuksen sekä tuotepakettiin kuuluvat silmälasit.

Jos ostat silmälasit ensin itse (jolloin saisit bonukset) ilman maksusitoumusta, silmälasien kustannuksista menona voidaan huomioida enintään se summa, jonka lasit olisivat maksusitoumuksella tulleet maksamaan Kelan kilpailuttamassa optikkoliikkeessä.

Terveisin
Satu | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
riitta1
Viestit:13
Liittynyt: 25 Huhti 2015, 13:40

Re: silmälasien hankintapaikka

Lukematon viesti Kirjoittaja riitta1 » 31 Tammi 2019, 13:40

Kiitos vastauksesta. Hieman jäi vielä epäselväksi, mitä tarkoittaa "tuotepakettiin kuuluvat silmälasit". Kunnan maksusitoumuksella laseja hankkiessani ohjeena oli, että kehykset hyväksyttiin tiettyyn hintakattoon asti ja linssit ilman pinnoitteita, mutta koska tietyn voimakkuuden ylittävissä linsseissä heijastuksenestopinnoite oli vakiona, sain lasini pinnoitettuina. Lasit olivat tietenkin kalliimmat kuin pienempien voimakkuuksien linsseillä, joissa pinnoitteet olivat erikseen hinnoiteltava lisä. Millaiset lasit Kela kustantaa? Mikä on kehyksen hintakatto?

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12608
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: silmälasien hankintapaikka

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 01 Helmi 2019, 10:37

Hei riitta1!

Optikkoliike pystyy kertomaan minkälaiset lasit maksusitoumuksella voi hankkia. Tähän vaikuttaa millainen lasiresepti sinulle on annettu.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi