Silmälasit

Milloin toimeentulotuki maksetaan tilille? Voiko Kelasta saada maksusitoumuksen apteekkiin? Entä ruokakauppaan? Voiko Kela maksaa sähkölaskuni? Kysy ja keskustele toimeentulotuen maksamisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
kekkosslovakia
Viestit:5
Liittynyt: 01 Elo 2018, 16:08

Silmälasit

Lukematon viesti Kirjoittaja kekkosslovakia » 30 Syys 2019, 17:18

Terve
Saan toimeentulotukea -40% ja kävin optikon näöntarkastuksessa jossa todettiin tarve silmälaseihin,kummatkin silmät -1.25. Ostin lasit 259€ liikkeestä(specsavers) ja oletin saavani Kelalta korvauksen lasi ostostani,joskaan en koko summaa.aluksi Kela väitti että en ole toimittanut liitteitä ja hylkäsi hakemuksen.Olin toimittanut kaikki ajallaan.Nyt sain päätöksen että kela korvaa 22€ laseista koska kuulemma sen verran lasit maksaisivat muualla(missä)? Mielestäni kohtuutonta toimintaa,en tiennyt että pitää hankkia jostain tietystä liikkeestä,onko se laillista? Ja epäinhimillistä/eettistä kun en moisesta tiennyt.Tiimarista sai varmaan aikoinaan 22€ silmälaseja. TODELLA TÖRKEÄTÄ SÄÄSTÄMISTÄ KAIKKEIN KÖYHIMPIEN KUSTANNUKSELLA.

Avatar
Vieras

Re: Silmälasit

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 30 Syys 2019, 17:51

Kannattaisi lukea kelan sivuja. Siellä on selvästi kerrottu.Tässä kopioitu teksti kelan sivuilta.Suosittelen lukemaan kelan sivuja.

Silmälasit

Kela voi myöntää perustoimeentulotukea silmälasien hankintaan. Saat maksusitoumuksen Kelan kilpailuttamaan optikkoliikkeeseen.

Voit ostaa optikkoliikkeestä maksusitoumukseen merkittyä hintaa kalliimmatkin silmälasit, mutta Kela korvaa vain sitoumuksen mukaisen hinnan. Maksat siis ylittävän osan itse.

Jos ostat silmälasit ilman maksusitoumusta, silmälasien kustannuksista voidaan huomioida enintään se summa, jonka lasit olisivat maksusitoumuksella tulleet maksamaan Kelan kilpailuttamassa optikkoliikkeessä.

Silmälasien hankintaan voi saada perustoimeentulotukea 3 vuoden välein. Erityisen painavasta syystä tukea voidaan myöntää useammin.

Ilmoita hakemuksen Lisätiedot-kohdassa, jos tarvitset maksusitoumuksen silmälaseihin.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12453
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Silmälasit

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 01 Loka 2019, 14:18

Hei!

Kela korvaa itse ostetut lasit korkeintaan sillä summalla millä ne olisi maksusitoumuksella tulleet maksamaan. Tuotepaketit on neuvoteltu optikkojen kanssa erikseen. Suositus on että toimeentulotukiasiakkaat hankkivat silmälasit maksusitoumuksella.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi