Vakuuus

Milloin toimeentulotuki maksetaan tilille? Voiko Kelasta saada maksusitoumuksen apteekkiin? Entä ruokakauppaan? Voiko Kela maksaa sähkölaskuni? Kysy ja keskustele toimeentulotuen maksamisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Vieras

Vakuuus

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 14 Loka 2019, 11:47

Hei, kysyisin sitä kun saatiin asuntotarjous puolison kanssa ja meidän pitäisi muuttaa viimeistään ensikuun puolessa välissä eikä meillä ole rahaa muuttoon sekä vuokravakuuseen, miten tämä homma toimii sitten? Meidän pitäisi myös maksaa meidän nykyisen vuokran silloin enskuun ensimmäinen päivä, ja sitten muuttaa puolessa välissä ja maksaa sen toisen vuokran sekä vuokravakuutuksen. Pitääkö meidän hakea seuraavassa te hakemuksessa vuokravakuutta sekä uuteen asuntoon vuokraan rahaan? Saadaanko me jos muutetaan puolessavälissä, kela on itse sanonut meillä että meifän pitää etsiä uusi asunto koska meidän tän hetkinen vuokra on liian kallis. Eli voidaanko me saada tte toimeentulotessa vuokrvakuuden sekä rahaa asunnon vuokraan ja myös nykyisen asunnon vuokran.

Avatar
Vieras

Re: Vakuuus

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 14 Loka 2019, 11:56

Eikö teillä ole mitään tuloja?

Avatar
Vieras

Re: Vakuuus

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 14 Loka 2019, 12:07

Muistakaa hakea myös kelalta muuttoraha. Asumistukea maksetaan vain yhteenasuntoon kerrallaan.

Avatar
Vieras

Re: Vakuuus

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 14 Loka 2019, 12:57

Puolisolla ei ole tuloja ja minä saan pelkkää työttömyystukea josta ei riitä todellakaan muuttorahaa vakuuteen ym.

Avatar
Vieras

Re: Vakuuus

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 14 Loka 2019, 13:11

Miksei puoliso saa tuloja?Tai eihän se mulle kuulu.mutta ensisijaiset etuudet pitää hakea ennen toimeentulotukea.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12453
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Vakuuus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 15 Loka 2019, 10:03

Hei!

Jos muuttotilanteessa syntyy asumismenoja kahdesta asunnosta, eikä tilanne ole ollut vältettävissä, kuluja voidaan maksaa poikkeuksellisesti molemmista asunnoista enintään kuukauden ajan. Päällekkäisten vuokrien kattaminen perustoimeentulotuella on poikkeuksellista ja edellyttää, että hakijalla on hyväksyttävät perusteet muutolle, esim. muutto ylikalliista asunnosta kohtuuhintaiseen asuntoon.

Jos muutolle on toimeentulotuessa hyväksyttävä syy ja asunto on Kelan asumisnormin mukainen, voit hakea tukea muuttokustannuksiin ja vuokravakuuteen samalla, kun haet perustoimeentulotukea marraskuulle. Toimita hakemus Kelaan, liitteeksi tarvitaan alustava vuokrasopimus tai asunto-tarjous ja tiliotteet teiltä molemmilta. Tarkista myös edellisestä päätöksestä kohdasta ”Miten toimit jatkossa”, mitä liitteitä on pyydetty seuraavaan hakemukseen. Kela käsittelee hakemuksen 7 arkipäivän kuluessa siitä, kun hakemuksesi ja kaikki tarvittavat liitteet ovat saapuneet Kelaan. Vuokravakuus annetaan yleensä maksusitoumuksena vuokranantajalle.

Ystävällisesti
Maarit | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi