Lisäraha

Milloin toimeentulotuki maksetaan tilille? Voiko Kelasta saada maksusitoumuksen apteekkiin? Entä ruokakauppaan? Voiko Kela maksaa sähkölaskuni? Kysy ja keskustele toimeentulotuen maksamisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Vieras

Lisäraha

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 24 Tammi 2020, 10:08

Minulle on käynyt, kun olen saanut veronpalautuksia, niin siitä hyväksytään vaan 50€ ja ylimenevä osa siiretään seuraavan kuun tuloihin. Kysymykseni onkin, että kuinka monta kuukautta ylimeneviä rahoja siirtyy tulona seuraavalle kuukaudelle? En ole voittanut mitään, mutta jos hypoteettisesti esimerkiksi voittaisin lotossa 1000€ niin evättäisiinkö minulta toimeentulotuki koko vuodelta, koska 12 kuukaudessa ei kulu 50€ kuin 600€ edestä.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12644
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Lisäraha

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 27 Tammi 2020, 08:34

Hei!

Jos kuukauden laskelma on ollut ylijäämäinen, voi Kela vyöryttää tuloja seuraaville kuukausille, riippuen minkä suuruisesta ylijäämästä on kyse.

Toimeentulotuen tarve tarkastetaan aina kuukausi kerrallaan eli jokaisen kuukauden tuloista ja menoista tehdään laskelma. Jos esimerkiksi tammikuussa tulot ovat olleet menoja suuremmat on syntynyt ylijäämää ja se on mahdollista huomioida tulona helmikuun laskelmassa.

Se, miten pitkään tulojen vyöryttämistä tehdään, ratkaisee Kela vasta hakemuksen käsittelyssä. Tilannetta arvioidaan aina tapauskohtaisesti, joten ennakkopäätöksiä asiasta ei voida tarkemmin antaa.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
wsedsarahasdus

Re: Lisäraha

Lukematon viesti Kirjoittaja wsedsarahasdus » 13 Helmi 2020, 10:54

E-pillereistä oli kesäkuussa pulaa jopa 11 merkin tuotteesta. Apteekkariliiton viestintäproviisorin Emmi Puumalaisen mukaan tämä johtuu siitä, että Suomeen on vaikka väkisin saatava lisää veronmaksajia.

Tämä ei sinänsä ole huono asia, mutta

Onko oikein, että ensin pakkosteriloidaan masennuslääkkeillä ja kun tämä on suoritettu niin lisätään syntyvyyttä antamatta ehkäisyä???