Mut potkittiin ulos tänään taas ja kela / asuntoyhtiöt eivät kuuntele

Milloin toimeentulotuki maksetaan tilille? Voiko Kelasta saada maksusitoumuksen apteekkiin? Entä ruokakauppaan? Voiko Kela maksaa sähkölaskuni? Kysy ja keskustele toimeentulotuen maksamisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
SushiMies
Viestit:4
Liittynyt: 18 Tammi 2020, 11:11

Mut potkittiin ulos tänään taas ja kela / asuntoyhtiöt eivät kuuntele

Lukematon viesti Kirjoittaja SushiMies » 30 Tammi 2020, 21:20

Minut on jo monta kertaa heitetty ulos nukkumaan vanhempien / poliisin toimesta. Täytin juuri 23- vuotta 2 päivää sitten. Jäin työttömäksi mikä sai myös porukkani hermostumaan. Töitä olen hakenut mutta kukaan ei ota mua töihin. Asuntoja olen tehnyt ja ilmoittanut tilanteestani monesti mutta eipä ole ollut onnea. Sain oikeastaan vuokrasopimuksen ihan ihmeen kautta juuri 3 päivää sitten, mutta vuokravakuus oli 250 euroa ja kohtuullinen vuokra, kunnes kela sitten ilmoitti tänään aamulla että he eivät voi maksaa minulle vuokravakuutta. Mulla ei itse ole rahaa yhtään ja porukkani ovat pihejä ja narsisteja.

Ja nyt joudun taas pihalle nukkumaan. Ei ole ensimmäinen kerta.. olen monesti mennyt turvataloihin ( liian vanha jo sellaiseen ) ja olen nukkunut kadulla ja lentokentällä. Aika ******** ****** tää mun elämä. Jopa oma mutsini joka oli kelalla joskus melkein 20- vuotta sitten päätti ottaa yhteyttä kelaan että kuinka ***** ja väkivaltainen tilanne täällä kotona on.

Ja mikä ******** toi vuokravakuus juttu on? Olisi paljon helpompaa saada kämppä jos vuokravakuus ei olisi noin suuri ( yleensä 800-1000+ euroa ). SATO:kin tarjosi kämppää kun inisin niille ( monen monen monen hakemuksen jälkeen ) mutta vaati 250 euroa vuokravakuutta, jouduin sitten irtisanomaan sopimuksen..

Avatar
Vieras

Re: Mut potkittiin ulos tänään taas ja kela / asuntoyhtiöt eivät kuuntele

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 30 Tammi 2020, 21:37

Hae kunnalta täydentävänä tai jopa ehkäisevänä toimeentulotukena vuokravakuutta.

Avatar
SushiMies
Viestit:4
Liittynyt: 18 Tammi 2020, 11:11

Re: Mut potkittiin ulos tänään taas ja kela / asuntoyhtiöt eivät kuuntele

Lukematon viesti Kirjoittaja SushiMies » 30 Tammi 2020, 21:58

Vieras kirjoitti:
30 Tammi 2020, 21:37
Hae kunnalta täydentävänä tai jopa ehkäisevänä toimeentulotukena vuokravakuutta.
Kunnalta?

Ainakin kelalta hain vuokravakuutta toimeentulotukena mutta eivät hyväksyneet oli sitten minulla kuinka paha tilanne.

Avatar
Vieras

Re: Mut potkittiin ulos tänään taas ja kela / asuntoyhtiöt eivät kuuntele

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 31 Tammi 2020, 07:07

KELA on aivan mielivaltainen toimeentulotukiasioissa ja tuhlaa järjettömästi aikaa turhaan pyörittelyyn ja kyykytykseen tilanteissa, joissa lain mukaan yksinkertaisesti pitäisi vain myöntää se tuki vaikka sitten alennettuna, koska tukioikeus syntyy käytettävissä olevan varallisuuden sekä tulojen ja toimeentulotuessa säädettyjen menojen erotuksesta, eikä sen syntyyn vaikuta millään tapaa työvoimapoliittisesti moitittava menettely tai jonkun työnhakuun liittyvän todistuksen puuttuminen - ainoa miten tällainen asia voi vaikuttaa on mikäli 10 §:n mukaisesti se on tuen alentamisperuste, mutta jos hakija selkeästi ilmoittaa ettei kyseistä todistusta voida saada, pitäisi alentaa se tuki vaikkapa sen maksimin mukaisesti suoraan. Kaikki muu on aivan turhaa veronmaksajille maksavaa byrokratiaa ja paperien pyörittelyä, jossa lopputulos on turhan pyörittelyn jälkeen kuitenkin sama - alennettu perusosa lain 10 §:n mukaisesti, koska oikeus syntyy varallisuuden perusteella, ei työvoimapoliittisen menettelyn tai muun toiminnan.

KELA aloitti "pehmeällä laskulla" toimeentulotuen siirryttyä kunnilta KELA:an 2017 jolloin se käytti suurinpiirtein samoja rajoja (mm. vuokrien korvaus) ja toimintatapoja (suurinpiirtein lakiin perustuen) kuin kunnatkin ennen vuotta 2017. Tämän jälkeen KELA:ssa on hiljalleen kiristetty kaikkea ja mutkistettu tuen saamista ja lisätty aivan turhaa asiaan liittymätöntä byrokratiaa ja tuen hakijan kyykytystä joka maksaa yhteiskunnalle lisääntyneen työn ja palkanmaksun muodossa, kun papereita pyörittelee turhaan ilman vaikutusta lopputulokseen virkailijat, jotka nostavat tästä palkkaa. Samalla tuen hakijoiden hakemusten käsittelyajat venyy tilanteissa, joissa niiden venymisellä ei ole mitään funktiota, jos tukea alennetaan 40% joka tapauksessa mm. aktivointisuunnitelman puuttumisen vuoksi.

Typerää touhua. Toivottavasti tulisi jonkun muotoinen perustulo jossa turha byrokratia poistuisi, niin voitaisi ainakin säästää virkailijoiden palkoista. KELA ei tee alentamistapauksissa kuin 1kk päätöksen kerrallaan 2019 lähtien toimeentulotuessa, kun vielä 2018 sai useamman kuukauden päätöksen kerralla jos oli pitkäaikaistyötön ja vaikka oli alennetulla tuellakin. Kunnat tekivät samoin pidempiä päätöksiä. Pidempi päätös vie vähemmän työtunteja, mutta kun käsitellään 1kk kerrallaan kaikilta asiakkailta lyhyillä päätöksillä tukea ja venytetään turhaan selvissä tapauksissa tuen myöntämistä lisäselvityspyynnöillä ym. niin siitä kärsii sekä yhteiskunta jolle kaikki tämä maksaa enemmän lisääntyneinä työtunteina virkailijoille, sekä tuen saajat joilla ei ole MINKÄÄNLAISTA takuuta viimesijaisen toimeentulonsa turvasta ja sen toteutumisesta, vaikka TOTUL:in mukaan hakemus tulisi AINA KÄSITELLÄ SITEN ETTEI HJA:N VIIMESIJAINEN TOIMEENTULO VAARANNU. NO VAARANTUUHAN SE, JOS HAKUKUUKAUDELLE TEHDYN HAKEMUKSEN KÄSITTELY VIIVÄSTYY HUOLIMATTA AJOISSA JÄTTÄMISESTÄ SITEN, ETTÄ SUURELLE OSAA HAKUKUUKAUDESTA EI EHDI TULLA TOIMEENTULON TURVAA TAKAAVAA TOIMEENTULOTUEN RAHAA RUOKAAN JA VUOKRAAN.

Siksipä tässä toivoo, että vastikkeeton perustulo tulisi tulevaisuudessa vaikkapa edes tuon 40% alennetun perusosan ja vuokrakorvauksen määräisenä, jolloin olisi aina takuu siitä että viimesijaisen toimeentulon (perustuslaissakin turvattu) turva maksettaisi aina ajallaan ja joka kuukausi siten kuten kuuluuki vastikkeetta, ja ilman turhaa kyykytystä ja tästä virkailijoille maksettavia palkkakuluja. Säästöjä syntyisi varmasti ja homma olisi REILUSTI inhimillsempää ja perustuslaissa turvattu viimesijaisen toimeentulon turva turvattu. Win-win.

Avatar
Vieras

Re: Mut potkittiin ulos tänään taas ja kela / asuntoyhtiöt eivät kuuntele

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 31 Tammi 2020, 12:21

Kunnan sosiaalitoimistosta voi hakea täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea.En tiedä missä kaupungissa asut niin en pysty etsimään paikkakuntasi sosiaalitoimiston tietoja.Nähtävästi sulla joku netti käytössä niin googlaa itse.Aikaa sinulla nähtävästi siihen on.

Avatar
Bvcgf

Re: Mut potkittiin ulos tänään taas ja kela / asuntoyhtiöt eivät kuuntele

Lukematon viesti Kirjoittaja Bvcgf » 01 Helmi 2020, 11:28

Millä perusteella vuokravakuutesi hylättiin? Tuloylijäämää? Omaisuutta?

Avatar
Joskusjotain

Re: Mut potkittiin ulos tänään taas ja kela / asuntoyhtiöt eivät kuuntele

Lukematon viesti Kirjoittaja Joskusjotain » 02 Helmi 2020, 15:34

Vai onko sulle jo aiemmin myönnetty vakuus, joka on peritty kelalta rästien tms vuoksi.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12643
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Mut potkittiin ulos tänään taas ja kela / asuntoyhtiöt eivät kuuntele

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 03 Helmi 2020, 10:00

Hei SushiMies!

Täällä palstalla emme pysty kommentoimaan yksittäistä päätöstä. Jos haluat, että käymme tilannettasi läpi tarkemmin, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme tai varata ajan. Palvelunumeromme löytyvät osoitteesta www.kela.fi/soita-kelaan. Ajan voi varat osoitteessa www.kela.fi/varaa-aika.

Voit myös tosiaan olla yhteydessä sosiaalitoimeen ja hakea täydentävää toimeentulotukea. Sosiaalitoimi voi myös mahdollisesti auttaa sinua muutenkin esim. asunnon hankinnan kanssa.

Tsemppiä jatkoon.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
Ministerbiklsef

Re: Mut potkittiin ulos tänään taas ja kela / asuntoyhtiöt eivät kuuntele

Lukematon viesti Kirjoittaja Ministerbiklsef » 10 Helmi 2020, 14:09

Helmikuussa.

Normaalisti ministereiden sadat erityisavustajat olisivat tarvinneet toppatakit ja pipot ja silti paleltuneet käydessään tupakkatauolla ulkona pakkasessa ja lumimyräkässä.

Tosin kaikkia kokouksen osallistujia ei hallituksen ilmastonmuutosagenda tuntunut kiinnostavan ihan ykkösinnolla.

– Tulin tänne lentokoneella ja taksilla – ilmasto on tärkeä asia, erään hallituspuolueen (kesk) eräs kansanedustaja totesi leveästi hymyillen saapuessaan kokouspaikalle reippaasti myöhässä.

Avatar
eikuules

Re: Mut potkittiin ulos tänään taas ja kela / asuntoyhtiöt eivät kuuntele

Lukematon viesti Kirjoittaja eikuules » 13 Helmi 2020, 10:44

E-pillereistä oli kesäkuussa pulaa jopa 11 merkin tuotteesta. Apteekkariliiton viestintäproviisorin Emmi Puumalaisen mukaan tämä johtuu siitä, että Suomeen on vaikka väkisin saatava lisää veronmaksajia.

Tämä ei sinänsä ole huono asia, mutta

Onko oikein, että ensin pakkosteriloidaan masennuslääkkeillä ja kun tämä on suoritettu niin lisätään syntyvyyttä antamatta ehkäisyä???