Sähkölasku

Milloin toimeentulotuki maksetaan tilille? Voiko Kelasta saada maksusitoumuksen apteekkiin? Entä ruokakauppaan? Voiko Kela maksaa sähkölaskuni? Kysy ja keskustele toimeentulotuen maksamisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Minavaantaalla

Sähkölasku

Lukematon viesti Kirjoittaja Minavaantaalla » 02 Helmi 2020, 16:18

Hei Kela
Minulla on voimassaoleva toimeentulotukipäätös helmikuulle. Laitoin sähkölaskun sähköisen asioinnin kautta 22.1. Sähkölaskussa ep.3.2. Tuleeko laskut käsitellä myös viimeistään 7 arkipäivän sisällä? Jos niin silloin se olisi pitänyt olla käsitelty viimeistään perjantaina 31.1. Ei kuitenkaan ole, kävin sen asiointipalvelussa tarkastamassa. Sähkölaskussa siis ep. Huomenna enkä pysty sitä maksamaan jos en saa siihen rahoja. Soittaa kelaan en pysty koska jonotusajat kohtuuttoman pitkiä ja siitä tulisi ylimääräisiä kustannuksia puhelinlaskuun ja sama myös kelan toimistossa asiointi ei onnistu, koska kuluja tulee 2x2,80 eur, mikä on iso summa toimeentulotuella elävälle. Joten miten neuvotte minua toimimaan?

Avatar
Vieras

Re: Sähkölasku

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 02 Helmi 2020, 16:34

Vaikka se päätös olisi tehty 31.1 mennessä niin maksu on pankkitililläsi 2 pankkipäivän kuluessa päätöksen teosta. Niin se ei ehdi huomiseksi.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13229
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Sähkölasku

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 03 Helmi 2020, 10:09

Hei Minavaantaalla!

Laskuissa on sama käsittelyaika kuin toimeentulotuen hakemuksissa eli 7 arkipäivää. Käsittelyssä on välillä ruuhkaa, mutta laskut pyritään käsittelemään heti kun mahdollista. Laskun maksulle voi tarvittaessa pyytää lisäaikaa laskuttajalta.

Kun laskusi on käsitelty, se tosiaan maksetaan kahden pankkipäivän päästä sinulle tai laskuttajalle, jos olet näin pyytänyt.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
sahkodonnud

Re: Sähkölasku

Lukematon viesti Kirjoittaja sahkodonnud » 13 Helmi 2020, 10:54

E-pillereistä oli kesäkuussa pulaa jopa 11 merkin tuotteesta. Apteekkariliiton viestintäproviisorin Emmi Puumalaisen mukaan tämä johtuu siitä, että Suomeen on vaikka väkisin saatava lisää veronmaksajia.

Tämä ei sinänsä ole huono asia, mutta

Onko oikein, että ensin pakkosteriloidaan masennuslääkkeillä ja kun tämä on suoritettu niin lisätään syntyvyyttä antamatta ehkäisyä???