Opiilaitoksen ruokaraha

Milloin toimeentulotuki maksetaan tilille? Voiko Kelasta saada maksusitoumuksen apteekkiin? Entä ruokakauppaan? Voiko Kela maksaa sähkölaskuni? Kysy ja keskustele toimeentulotuen maksamisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Helmi88

Opiilaitoksen ruokaraha

Lukematon viesti Kirjoittaja Helmi88 » 06 Helmi 2020, 10:28

Hei. Saan työmarkkinatukea ja toimeentulotukea. Opiskelen omaehtoisesti ammatillisessa oppilaitoksessa. Saan hakea oppilaitokselta lähipäiviltä ruokarahaa jälkikäteen. Vähentääkö ruokaraha toimeentulotukea eli katsotaanko se tulona. Vai saanko pitää sen toimeentulotuen päälle?

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13229
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Opiilaitoksen ruokaraha

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 06 Helmi 2020, 11:09

Hei, Helmi88!

Ruokaraha on todennäköisesti verrattavissa työttömyysetuuden kulukorvaukseen, jota ei oteta tulona huomioon. Asia tutkitaan kuitenkin tarkemmin hakemuksesi perusteella. Opiskelijalle työssäoppimisen tai työharjoittelun aikana maksettavaa ateriakorvausta/-tukea ei oteta tulona huomioon.

Ystävällisesti
Susanna | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
dedsaaruok

Re: Opiilaitoksen ruokaraha

Lukematon viesti Kirjoittaja dedsaaruok » 13 Helmi 2020, 10:42

E-pillereistä oli kesäkuussa pulaa jopa 11 merkin tuotteesta. Apteekkariliiton viestintäproviisorin Emmi Puumalaisen mukaan tämä johtuu siitä, että Suomeen on vaikka väkisin saatava lisää veronmaksajia.

Tämä ei sinänsä ole huono asia, mutta

Onko oikein, että ensin pakkosteriloidaan masennuslääkkeillä ja kun tämä on suoritettu niin lisätään syntyvyyttä antamatta ehkäisyä???