Kuittauskierre

Milloin toimeentulotuki maksetaan tilille? Voiko Kelasta saada maksusitoumuksen apteekkiin? Entä ruokakauppaan? Voiko Kela maksaa sähkölaskuni? Kysy ja keskustele toimeentulotuen maksamisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Kelo

Kuittauskierre

Lukematon viesti Kirjoittaja Kelo » 11 Helmi 2020, 20:21

Moi!

Sain kuntoutusrahapäätöstäni odotellessani toimeentulotukea. TTT-päätöksessäni kerrottiin, että kuittaus tullaan tekemään ymmärrettävästi odotettavissa olevasta kuntoutusrahasta. Tämä johti kuitenkin nyt siihen, että kuittauksen vuoksi minulle syntyy jälleen tarve toimeentulotuelle, joka sitten taas tultaisiin kuittamaan seuraavasta kuntoutusrahasta, mikä taas synnyttäisi uudelleen tarpeen toimeentulotukeen.

Vilkaisin uteliaana toimeentulotuen etuusohjetta, jonka kohdasta 1.14.4 löytyy seuraava kappale:
"Kuittausta ei tehdä päiväkohtaisiin etuuksiin (työttömyyspäiväraha, sairauspäiväraha
ja kuntoutusraha) ensisijaisen etuuden ensimmäiselle kuukaudelle. Päätös tehdään
kuukaudeksi. Jos asiakas ei ole hakenut ensisijaista päiväkohtaista etuutta
ensimmäisen kuukauden jälkeen tai sitä ei vielä ole ratkaistu, tehdään kuittaus
seuraavalle kuukaudelle."

Ymmärsinkö oikein, ettei ensisijaisen etuuden ensimmäisestä kuukaudesta olisi pitänytkään tehdä kuittausta vai onko kaikki mennyt sittenkin ihan jetsulleen ja tulkitsin asiaa mönkään? Sinänsä kaikki ovat samaa Kelan rahaa, mutta kuntoutusrahapäätökseni on pitkä ja haluaisin vähentää siihen liittyvää paperisavottaa. Lisäksi tilanne toki myös tuottaa pienen kannustinloukun mahdollisia osa-aikatöitä ajatellen, mikäli toimeentulotuen tarve jatkuu kuittauskierteen myötä näin pitkään näin isona.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12646
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Kuittauskierre

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 12 Helmi 2020, 14:55

Hei Kelo!

Kehotan sinua ottamaan yhteyttä Kelan asiakaspalveluun, jotta voimme tutkia asiaasi tarkemmin ja tarkistaa päätöksesi. Halutessasi voit tehdä päätöksen tarkistuspyynnön myös asiointipalvelun kautta.

Ystävällisesti
Maarit | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
kuiddisvast

Re: Kuittauskierre

Lukematon viesti Kirjoittaja kuiddisvast » 13 Helmi 2020, 10:40

E-pillereistä oli kesäkuussa pulaa jopa 11 merkin tuotteesta. Apteekkariliiton viestintäproviisorin Emmi Puumalaisen mukaan tämä johtuu siitä, että Suomeen on vaikka väkisin saatava lisää veronmaksajia.

Tämä ei sinänsä ole huono asia, mutta

Onko oikein, että ensin pakkosteriloidaan masennuslääkkeillä ja kun tämä on suoritettu niin lisätään syntyvyyttä antamatta ehkäisyä???