Ylimääräiset tulot

Milloin toimeentulotuki maksetaan tilille? Voiko Kelasta saada maksusitoumuksen apteekkiin? Entä ruokakauppaan? Voiko Kela maksaa sähkölaskuni? Kysy ja keskustele toimeentulotuen maksamisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Tulotpienet

Ylimääräiset tulot

Lukematon viesti Kirjoittaja Tulotpienet » 03 Touko 2020, 12:12

Saimme toukokuulle toimeentulotukea vajaa 40 eur.
Työnantaja ilmoitti nyt sitten yllättäen maksavansa jo toukokuun aikana lomarahan. Raha on kuitenkin pieni, ainoastaan n. 20-30 euroa ja kertymä siis viime vuodelta.
Nyt lisäksi ilmaantui myös ylimääräisenä tulona n. 70 euroa, kun lapsen kouluun retkiä varten jo parin vuoden aikana vanhemmilta kerätyt rahat palautettiinkin retkien peruuntumisen (koronan) takia.
Tämä, kuten lomarahakaan, ei ehtinyt tulla merkityiksi toukokuun toimeentulotukihakemukseen, jonka tein jo huhtikuun puolella. Näistä ylimääräisistä tuloista kun ei ollut silloin edes tietoa.
Otetaanko tällaiset pienet satunnaiset tulot miten huomioon ja vähennetäänkö ne myöhemmin jostain? Joudun kuitenkin hakemaan toimeentulotukea ainakin elokuulle saakka ja sen lisäksi saan Kelan maksamaa toista etuutta.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12788
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Ylimääräiset tulot

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 04 Touko 2020, 14:49

Hei Tulotpienet!

Neuvoisin sinua tekemään toimeentulotukeen tarkistuksen toukokuulle, koska tulojen määrä on muuttunut. Tarkistuksen voi tehdä asiointipalvelussa toimeentulotuen muutosilmoituksella, voit lisätietona antaa selvityksen mistä tuloista on kysymys. Sen perusteella tutkitaan vaikutus tukeen.

Kun toukokuun laskelma tarkistetaan, niin tulolla voi olla vaikutusta kesäkuuhun, jos esim. toukokuun laskelma jää tarkistuksen jälkeen ylijäämäiseksi. Ylijäämä siirretään yleensä seuraavan kuukauden tuloksi. Laskelman sisältöön toki vaikuttaa se jos sinulle on tullut toukokuulle lisää hyväksyttäviä menoja, esim. sähkölasku jne. Tilanne katsotaan vielä tarkemmin hakemuksen perusteella.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi