Maksusitoumuksen voimassa olo

Mihin menoihin haen toimeentulotukea Kelasta ja mihin kunnasta? Voiko Kela välittää puolestani tietoja kuntaan? Kysy ja keskustele Kelan ja kunnan hoitamasta toimeentulotuesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
hirvola
Viestit:1
Liittynyt: 05 Joulu 2017, 10:46

Maksusitoumuksen voimassa olo

Lukematon viesti Kirjoittaja hirvola » 05 Joulu 2017, 11:00

Hei,

Eteeni tuli hieman ristiriitainen maksusitoumus. Miten tämä menee?
Maksusitoumuksessa lukee seuraavaa: Maksusitoumus on voimassa vuokrasopimuksen keston mukaisesti. Jos määräajaksi tehdyn vuokrasopimuksen jälkeen tehdään uusi vuokrasopimus (jatkosopimus), ei tällä maksusitoumuksella korvata niitä vahinkoja, jotka syntyvät jatkosopimuksella voimaantulon jälkeen. Tämän maksusitoumuksen voimassa olo jatkuu kuitenkin jatkosopimuksen keston mukaisesti, mikäli jatkosopimus ei muuten kuin voimassaolon osalta poikkea olennaisesti aiemmasta sopimuksesta ja jatkosopimus toimitetaan Kelalle kuukauden kuluessa aiemman sopimuksen päättymisestä. Vuokrasopimus siis on määräaikainen, mutta maksusitoumuksessa ei ole voimassaoloaika kohdassa kuin sopimuksen alkamispäivämäärä. Eli tarvitseeko vuokralaisen hakea uutta sitoumusta vakuusvuokraan, kun teemme jatkosopimuksen vai käykö tämä nykyinen?

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:11261
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Maksusitoumuksen voimassa olo

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 07 Joulu 2017, 09:32

Hei hirvola!

Jos uusi vuokrasopimus on sisällöltään samanlainen kuin aiempi sopimus, ei vuokravakuutta tarvitse hakea uudelleen. Riittää kun vuokralainen toimittaa uuden vuokrasopimuksen Kelalle kuukauden kuluessa edellisen sopimuksen päättymisestä. Hänen tulee olla edelleen toimeentulotuen saaja. Tällöin annetaan uusi päätös vuokravakuudesta.

Vuokralaisen tulee hakea uutta vuokravakuutta, jos määräaikaisen vuokrasopimuksen sisältö muuttuu oleellisesti.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi