Valvottujen tapaamisten matkakulut

Mihin menoihin haen toimeentulotukea Kelasta ja mihin kunnasta? Voiko Kela välittää puolestani tietoja kuntaan? Kysy ja keskustele Kelan ja kunnan hoitamasta toimeentulotuesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
eurokiiwi
Viestit:1
Liittynyt: 09 Helmi 2018, 16:04

Valvottujen tapaamisten matkakulut

Lukematon viesti Kirjoittaja eurokiiwi » 09 Helmi 2018, 16:10

Miksi KELA ei korvannut valvottujen tapaamisten matkakuluja etävanhemmalle. Sosiaalityöntekijä kun sanoi, että heidän ohjeistuksensa mukaan ne on haettava kelasta, ja kaikki muut ovat ilmeisesti myös saaneet. Itse sain kielteisen päätöksen ilman mitään selitystä paitsi että "koska lapsen valvottujen tapaamisten kustannuksia ei huomioida perustoimeentulotuessa" ???
On olemassa voimassaoleva tapaamissopimus.
Ja sitten ongelmaan kaksi, jos KELA ei korvaa näitä, tarvitsen kuitit em matkakuluista jotka olen KELAan toimittanut takaisin, niin mistäs niitä kyselen ?

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:11129
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Valvottujen tapaamisten matkakulut

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 12 Helmi 2018, 10:14

Hei eurokiiwi!

Lapsen tapaamisten matkakustannuksia voidaan ottaa menona huomioon etävanhemmalle, mikäli tapaamisesta on voimassa oleva sopimus. Oletko tarkistanut päätöksen laskelmasta, onko niitä huomioitu menoina?

Tällä palstalla ei voida tarkemmin ottaa kantaa päätökseesi vaan sinun kannattaa esimerkiksi tiedustella asiaa asiointipalvelun kautta Viestillä tai soittaa toimeentulotuen palvelunumeroon 020 692 207 (ma-pe klo 9-16), jotta asiaa voidaan henkilökohtaisemmin selvittää.

Voit myös samalla pyytää palauttamaan toimittamasi kuitit.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi