Työttömyyskassan jäsenmaksu

Mihin menoihin haen toimeentulotukea Kelasta ja mihin kunnasta? Voiko Kela välittää puolestani tietoja kuntaan? Kysy ja keskustele Kelan ja kunnan hoitamasta toimeentulotuesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
eikiitos
Viestit:3
Liittynyt: 21 Helmi 2018, 08:48

Työttömyyskassan jäsenmaksu

Lukematon viesti Kirjoittaja eikiitos » 21 Helmi 2018, 09:01

Työttömyyskassan jäsenmaksu huomioitiin menona Kelan toimeentulotukihakemuksessa vuonna 2017, mutta ei enää viimeisimmässä. Olin myös vuonna 2017 työtön eli ei voida vedota siihen, että jäsenmaksu olisi ansiotulosta vähennettävä menoerä. Mitään selitystä asiaan en ole saanut, että mistä johtuu aiemmasta poikkeava käytöntö.
Olen tällä hetkellä sairauslomalla enkä tällä hetkellä oikeutettu ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan. Kuitenkin ansiosidonnainen on riippuvainen siitä, että työttömyyskassan jäsenmaksu on maksettu. Onko Kelan tarkoitus saada lisää asiakkaita peruspäivärahalle ja toimeentulotuelle, kun laskuja ei enää hyväksytä?

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:11135
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Työttömyyskassan jäsenmaksu

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 22 Helmi 2018, 09:10

Hei eikiitos!

Työttömyyskassan jäsenmaksu voidaan perustoimeentulotuessa huomioida menona vain siten, että se otetan huomioon vähennyksenä ansiotulosta.

Valitettavasti en voi ottaa kantaa päätökseesi viime vuodelta asian suhteen.
Mikäli haluat selvittää miksi tilanteessasi jäsenmaksun huomioiminen on mennyt viime ja tänä vuonna eri tavalla, niin neuvoisin ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Toimeentulotuki 020 692 207, ma-pe, klo 9-16.

Ystävällisesti
Kaisu | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi