Aktiivimalli ja toimeentulotuki

Mihin menoihin haen toimeentulotukea Kelasta ja mihin kunnasta? Voiko Kela välittää puolestani tietoja kuntaan? Kysy ja keskustele Kelan ja kunnan hoitamasta toimeentulotuesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Vuokravuokra

Aktiivimalli ja toimeentulotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Vuokravuokra » 05 Huhti 2018, 11:52

Hei,
Nyt kun aktiivimallin takia työttömyyskassojen käsittelyajat ovat pitkät onko mahdollista saada toimeentulotukea vuokranmaksuun?

Tilanne:
Olen työtön ja saan normaalisti ansiosidonnaista sekä asumistukea. Maaliskuussa olen tehnyt osa-aikatöitä. Töistä saamani palkka + asumistuki ei kuitenkaan kata koko vuokraani, enkä tiedä koska kassasta mahdetaan maksaa soviteltu työttömyyspäiväraha. Jo yksistään sen laskeminen & maksaminen on yleensä kestää, mutta uskoakseni aktiivimallin takia kassoilla kestää nyt vielä tavallista kauemmin. Voiko tässä tilanteessa saada toimeentulotukea vai pitääkö vuokran vain antaa mennä ohi eräpäivän ja toivoa, että vuokranantaja venyy?

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:10976
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Aktiivimalli ja toimeentulotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 05 Huhti 2018, 13:59

Hei Vuokravuokra!

Voit selvittää oikeuden toimeentulotukeen täyttämällä hakemuksen ja kertomalla siinä tilanteestasi. Todennäköisesti ansiopäiväraha kuitenkin katsotaan päätöksellä tuloksi, koska tätä olet kuukausittain saanut ja sitä saat myös maaliskuun osalta, koska teet töitä osa-aikaisesti.

Työttömyysajan ilmoituksen käsittelyajoista voit tiedustella suoraan omasta työttömyyskassastasi. Jos käsittely viivästyisi, kannattaa tarvittaessa olla yhteydessä vuokranantajaan ja pyytää vuokranmaksulle hieman lisäaikaa.

Ystävällisin terveisin
Veera | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi