Henkiöllisyystodistus

Mihin menoihin haen toimeentulotukea Kelasta ja mihin kunnasta? Voiko Kela välittää puolestani tietoja kuntaan? Kysy ja keskustele Kelan ja kunnan hoitamasta toimeentulotuesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Sinas

Henkiöllisyystodistus

Lukematon viesti Kirjoittaja Sinas » 26 Kesä 2019, 15:27

Kattaako perustoimeentulotuki henkilöllisyystodistuksen hankkimisesta aiheutuvat kulut vai pitääkö sitä varten hakea erikseen täydentävää toimeentulotukea kunnalta?

Avatar
Vieras

Re: Henkiöllisyystodistus

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 26 Kesä 2019, 19:28

Mikäli se on välttämätön niin kulut voidaan huomioida perustoimeentulotuen laskelmalla. Tai voit pyytää maksusitoumusta sen hankintaan.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13071
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Henkiöllisyystodistus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 27 Kesä 2019, 10:00

Hei Sinas!

Kela voi myöntää perustoimeentulotukea henkilötodistuksen, oleskeluasiakirjan tai matkustusasiakirjan hankkimiseen liittyviin menoihin, jos sellainen on asiakkaalle tai hänen perheenjäsenelleen välttämätön. Passi tai kuvallinen henkilökortti ovat välttämättömiä erilaisissa asiointitilanteissa (esim. pankissa). Jos passi hankitaan pelkästään ulkomaan matkaa varten, passin hankkimiskuluihin ei voi saada perustoimeentulotukea.

Voit kertoa toimeentulotukihakemuksen lisätiedoissa, että tarvitset henkilöllisyystodistuksen hankkimista varten maksusitoumuksen. Jos se myönnetään, voit sen kanssa hakea henkilöllisyystodistuksen poliisilta. Passikuvat tulee hankkia itse, mutta ne huomioidaan toimeentulotuen laskelmassa menona, kun toimitat niistä kuitin.

Voit myös vaihtoehtoisesti hankkia ja maksaa henkilöllisyystodistuksen itse ja toimittaa tositteet sen hankkimisesta. Hakemuksessa on hyvä kertoa miksi on henkilöllisyystodistuksen hankkinut.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi