Hakemuksen siirtäminen kuntaa

Mihin menoihin haen toimeentulotukea Kelasta ja mihin kunnasta? Voiko Kela välittää puolestani tietoja kuntaan? Kysy ja keskustele Kelan ja kunnan hoitamasta toimeentulotuesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Tiitu52

Hakemuksen siirtäminen kuntaa

Lukematon viesti Kirjoittaja Tiitu52 » 18 Loka 2019, 21:13

Saan täydentävää toimeentulotukea vuokraan ja olen aina pyytänyt Kelasta hakemuksen siirtoa kuntaan perusteluina täydentävä toimeentulotuki vuokramenoihin. Käytännössä kuitenkin tuntuu riippuvan käsittelijästä että siirretäänkö hakemus vai ei. Siirtämättä jättämistä perustellaan että haen jotain sellaista tukea, jota ei perustoimeentulotuki kata ja siksi eivät siirrä. Tällä perusteella kuitenkin aina kaikki täydentävät ja ehkäisevät tukihakemukset pitäisi aina jättää siirtämättä koska sitähän varten niitä pitää kunnalta hakea koska perusosa ei kata. Mitä minun pitää liittää hakemukseen että se siirtyy varmasti pyynnöstä? Sosiaalityöntekijän päätös täydentävästä tuesta?

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13022
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Hakemuksen siirtäminen kuntaa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 21 Loka 2019, 08:35

Hei Tiitu52!

Kela ei automaattisesti siirrä hakemusta kuntaan, jos täydentävää toimeentulotukea haetaan asumismenoihin, koska asumiskulut kuuluvat perustoimeentulotuella katettavaksi. Siitä huolimatta sinulla on aina mahdollisuus hakea täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea suoraan kunnasta.

Vuokrarästitilanteessa hakemus siirretään pyynnöstä kuntaan.

Ystävällisesti
Maarit | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi