Toimeentulotuki ja passi

Mihin menoihin haen toimeentulotukea Kelasta ja mihin kunnasta? Voiko Kela välittää puolestani tietoja kuntaan? Kysy ja keskustele Kelan ja kunnan hoitamasta toimeentulotuesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
ADESSA

Toimeentulotuki ja passi

Lukematon viesti Kirjoittaja ADESSA » 03 Elo 2020, 12:02

Onko mahdollista saada kelasta passi? Pitääkö passin olla vanhentunut tai vanhenemassa?kun ei ole muuta jolla todistaa henkilöllisyytensä ja monessa paikassa pitää henkilöllisyys todistaa

Avatar
ADESSA

Re: Toimeentulotuki ja passi

Lukematon viesti Kirjoittaja ADESSA » 03 Elo 2020, 12:03

Saako siis olla voimassa oleva passi?

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13386
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Toimeentulotuki ja passi

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 03 Elo 2020, 15:23

Hei Adessa!

Kela voi myöntää perustoimeentulotukea henkilötodistuksen, oleskeluasiakirjan tai matkustusasiakirjan hankkimiseen liittyviin menoihin, jos sellainen on asiakkaalle tai hänen perheenjäsenelleen välttämätön.

Passi tai kuvallinen henkilökortti ovat välttämättömiä erilaisissa asiointitilanteissa (esim. pankissa). Jos passi hankitaan pelkästään ulkomaan matkaa varten, passin hankkimiskuluihin ei voi saada perustoimeentulotukea.
https://www.kela.fi/valttamaton-henkilo ... -asiakirja

Jos sinulla on tällä hetkellä passi, niin silloin uuden passin hankkiminen ei ole välttämätöntä. Jos sinulla ei ole esimerkiksi mitään henkilöllisyystodistusta ja passi on mennyt vanhaksi, niin silloin voit saada maksusitoumuksen passin/henkilöllisyystodistusta varten, jos olet oikeutettu toimeentulotukeen.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi