Miten tarkistan ennaltaehkäisevän ja täydentävän toimeentulotuen käsittelyvaiheeni?

Mihin menoihin haen toimeentulotukea Kelasta ja mihin kunnasta? Voiko Kela välittää puolestani tietoja kuntaan? Kysy ja keskustele Kelan ja kunnan hoitamasta toimeentulotuesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
TunnusgogmXdtLyhffC
Viestit:2
Liittynyt: 19 Syys 2020, 06:16

Miten tarkistan ennaltaehkäisevän ja täydentävän toimeentulotuen käsittelyvaiheeni?

Lukematon viesti Kirjoittaja TunnusgogmXdtLyhffC » 19 Syys 2020, 06:27

Hain ennaltaehkäisevää ja täydentävää toimeentulotukea jo kuukausia sitten toimeentulotukihamukseni yhteydessä valitsemalla napin Kansaneläkelaitoksen toimeeentulotuen hakemiseen käytettävässä lomakkeessa. Pyysin saada kuntosalikortin.

Kuntosalikortti olisi mahdollistanut terveydestäni huolehtimisen, sekä kaupungilla ajanvieton myös yöaikaan ilman kustannuksia asuntoni ollessa vuokranantajan toimien takia miltei asuinkelvoton vuokranantajan laiminlyödessä kiinteistön ylläpitoa ja työnohjausvastuuta.

En ole saanut päätöstä vieläkään. Päätöksen viivästymisen vuoksi rahani eivät tässä kuussa riittäneet vuokraan. En ole oikeutettu tässä kuussa perustoimeentulotukeen.

Jos muutan tilapäisesti mummini luokse pystynkö saamaan olemassa olevaan asuntooni yhä eläkkeensaajan asumistukea vai katsotaanko minun olevan avoliitossa oman mummini kanssa?

Avatar
Vieras

Re: Miten tarkistan ennaltaehkäisevän ja täydentävän toimeentulotuen käsittelyvaiheeni?

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 19 Syys 2020, 13:31

Siis asuuko vuokranantajasi samassa asunnossa kanssasi jos kerta on pilannut asuntosi?

Avatar
Vieras

Re: Miten tarkistan ennaltaehkäisevän ja täydentävän toimeentulotuen käsittelyvaiheeni?

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 19 Syys 2020, 13:34

Koko homma olisi selvinnyt jos olisit lukenut Kelan ja kuntien tarkan ohjeen ehkäisevästä ja täydentävästä toimeentulotuesta. Ohjeen lukemiseen menee ehkä kolme minuuttia.... Eri asia tietysti on, jos ei ymmärrä tai ei halua ymmärtää lukemaansa.
Sitä ei myönnetä täysi-ikäisten harrastustoimintaan, oli harrastus sitten liikunta tai mikä muu tahansa, kuten kaupungilla notkuminen.
Jos liikunta on sairauden hoitamisen kannalta oleellinen asia tai hoitokeino, siihen tulee olla hoitavan lääkärin todistus. Sekin muuten mainitaan ohjeessa ihan selvästi. Jos näin on, se tulee muutenkin järjestää maksuttomana julkisella puolella tai sitten kotikuntasi ostaa sinulle kuntosalikäynnit palvelusetelin avulla. Mutta lääkärintodistus ja määräys kuntosaliliikunnasta "lääkkeenä" on ehdoton edellytys.
Terveydenhoidolliset menot kuuluvat sitäpaitsi perustoimeentulotukeen. Eli lääkärin lääkemääräyksellä homma järjestyisi sen sijaan, että länkytät täällä Kelalle mummostasi.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13408
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Miten tarkistan ennaltaehkäisevän ja täydentävän toimeentulotuen käsittelyvaiheeni?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 21 Syys 2020, 08:51

Hei!

Kunnan toimeentulotukipäätöstä koskien sinun tulee olla yhteydessä kuntaasi ja tiedustella asiaa heiltä. Perustoimeentulotuessa harrastustoimintaa koskevat kulut kuuluvat perusosaan.

Eläkkeensaajan asumistukea kosken kysymyksen siirsin etuuden palstalle. Löydät siihen tästä.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi